Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. juli 2004 kl 23.25 Nattkino: James Bond: Måneraketten

Et romskip til besvær

James Bond (Roger Moore) og partneren Holly Goodhead (Lois Chiles)
James Bond (Roger Moore) og partneren Holly Goodhead (Lois Chiles)
James Bonds oppdrag denne gangen er å stanse en stormannsgal skurk fra å kontrollere verden ved hjelp av et spesielt romskip. Bond (Roger Moore) må ta kampen opp mot Sir Hugo Drax som truer med å ødelegge verden med en atomdrevet rakett.

På overflaten virker det som Sir Hugos (Michael Lonsdale) plan er selvdestruktiv, men er man stormannsgal så er man det skikkelig. Sir Hugo har nemlig planer om å dyrke fram en spesiell rase med supermennesker på en fjern planet.

Kvinnen i saken er den amerikanske hemmelige agenten Holly Goodhead, intelligent spilt av Lois Chiles. "Jaws", skurken med ståltennene, spilt av Richard Kiel i "Spionen som elsket meg", er tilbake i "Måneraketten". Men denne gangen blir han snill gutt i prosessen – til og med med egen kjæreste til slutt.

Bernard Lee gjør sin siste rolle som "M" i filmen, som er den mest påkostede av James Bonds eskapader på 70-tallet.

Merkelig Bond-film
"Måneraketten" er en av de merkeligste Bond-filmene, så nær en ufrivillig parodi det går an å komme. Ikke bare gjør kjempen med ståltennene, "Jaws", en minneverdig innsats ved å bite over en trikkevaier, vi blir også med på en vanvittig reise i det ytre rom, hvor laserglimtene hagler i beste "Star Wars"-regi. I "Måneraketten" kan vi more oss over den lette tonen og en ganske tåpelig finale.

Fransk/britisk spillefilm fra 1979
Originaltittel: "Moonraker"
Regi: Lewis Gilbert
I rollene: Roger Moore, Michael Lonsdale, Richard Kiel, Lois Chiles
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83