Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. mai 2009 kl 19.55 Den store klassefesten

Spesialutgave

Bjarne Brøndbo, programleder Dan Børge Akerø og Tore Halvorsen. (Foto: Christian Aas /NRK)
Bjarne Brøndbo, programleder Dan Børge Akerø og Tore Halvorsen. (Foto: Christian Aas /NRK)
I kveld inviterer programleder Dan Børge Akerø til en spesialutgave av Den store klassefesten, hvor to av landets mest folkekjære band skal kjempe mot hverandre. Hvem er best på klassefest - Ole Ivars eller D.D.E.?

Kveldens klassefest blir noe annerledes enn vanlig. Det er ikke klasse mot klasse, men band mot band som gjelder denne gangen. Og i stedet for å ha med seg klassene sine, har bandene med seg deres aller mest trofaste tilhengerskare - fansen som følger dem i tykt og tynt.

Hvem er best til å danse?
De to bandene skal blant konkurrere i dans og blir testet i alt fra fugledansen til vals. Trine Dehli Cleve, kjent som "Skal vi danse"-dommer, er tilstede for å bedømme danseferdighetene deres.

Unik formidlingsevne
D.D.E. startet opp i 1992 og står bak landeplager som "Det går likar no", "RAI-RAI", "E6" og "Vinsjan på kaia."

Med stor iver, spilleglede og en unik formidlingsevne har bandet lagt hele Norge for sine føtter, og med 1,4 millioner solgte album har de toppet salgslistene flere ganger.

Anerkjent danseband
Ole Ivars har holdt på siden 1964, og er et av Norges mest hørte, mest sette og mest anerkjente danseband. De står bak slagere som: "Nei, så tjukk du har blitt", "Jag trodde änglarna fanns", "En får væra som en er" og "Kalle med fela".

Bandet har gitt ut 45 album og mottatt en rekke gull- og platinatrofeer. De har også mottatt flere priser, blant annet har syv Spellemannpriser.

Musikalske innslag
Kveldens musikalske innslag står bandene selv for, og vi får høre ABBA-låten "Thank You For The Music" fremført av medlemmer fra både Ole Ivars og D.D.E.

Om Den store klassefesten
Åtte lørdager inviterer Dan Børge Akerø seerne og tidligere klassekamerater til Den store klassefesten. Her tar to kjendiser, politikere eller kjente idrettsutøvere med seg klassen sin fra barne- eller ungdomstida i studio. Dan Børge byr på spennende oppgaver, utfordringer og overraskelser i studio.

Det er syvende gang Dan Børge Akerø leder det populære lørdagsshowet, som ble vist for første gang i 2000.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Humorleverandører: Øystein Bache og Rune Gokstad
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900