Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. april 2009 kl 21.30 Exil - der virkeligheten ikke teller

Når spillverdenen tar overhånd

Denne dokumentaren skildrer et økende fenomen - unge mennesker som blir helt oppslukt av onlinespill som World of Warcraft, Age of Conan og Anarchy online. (Foto: Mediamente/NRK)
Denne dokumentaren skildrer et økende fenomen - unge mennesker som blir helt oppslukt av onlinespill som World of Warcraft, Age of Conan og Anarchy online. (Foto: Mediamente/NRK)
Emil, Daniel, Morten og Rasmus er alle hekta på onlinespill. Kjærester, skole og jobb må vike for en mer spennende spillverden. Eller er det kanskje det virkelige livet som blir for komplisert?

"Exil - der virkeligheten ikke teller" skildrer et økende fenomen - unge mennesker som blir helt oppslukt av onlinespill som World of Warcraft, Age of Conan og Anarchy online. Inne i den virtuelle verden forsvinner tiden - time etter time, dag etter dag, år etter år.

Helt hekta
Vi følger Emil og vennegjengen fra Lillehammer - Daniel (16), Morten (14) og Rasmus (15) som alle er hekta på spill. - Gleden med å spille online, er at alt rundt deg forsvinner. Ingenting utenfor betyr noe, det er bare spillet og deg, sier Emil (34) fra Oslo. Han har sittet foran pc-skjermen bak nedrullede gardiner de siste fire årene, nærmest isolert fra det virkelige livet utenfor.

Slutter på skolen
Daniel droppet tidlig ut av første året på videregående, og han har stort sett sittet foran pc-skjermen siden. Daniel innser at vennene som fortsatt går på skolen stadig opplever nye ting, mens hans verden har snevret seg inn til det som skjer i World of Warcraft.

Morten er broren til Daniel og han skal begynne i 8. klasse. Morten har allerede bestemt seg for å ta et friår for å spille, men storebror ønsker ikke at lillebror skal følge i samme fotspor.

Rasmus er akkurat ferdig med ungdomskolen, og spillingen har definitivt gått ut over skolearbeidet. Nå lurer han på om han kommer inn på den skolen han vil. Og er det plass til kjæreste og venner når den virtuelle verden er så mye mer spennende?

Norsk dokumentar 2009
Regissør: Erlend Eidsem Hansen
Produsent: Frode Søbstad, Mediamente
NRKs prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900