Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. mars 2011 kl 19.00 Kjære medborgarar

De ubekvemme spørsmålene


Mange aktivister engasjerer seg i samfunnsspørsmål som majoriteten ser på som ubekvemme, og som de helst vil lukke øynene for. Denne svenske serien løfter fram de frittalende ildsjelene som vil forandre samfunnet.

Noen av disse ildsjelene driver en kamp som nok mange vil oppfatte som provoserende – og den tvinger oss til selv å ta stilling til problemene.

I hver av de til sammen syv episodene blir et forskjellig samfunnstema tatt opp, samtidig som vi møter aktivister som engasjerer seg i viktige spørsmål: Skal seksualforbrytere henges ut? Har vi rett til å gjøre hva vi vil med dyr? Skal vi være redde for ekstreme muslimske nettverk som opererer i Norden? Har vi rett til å fortsette å bo på et sted der det ikke finnes jobb? Kan vi kjøre bil i framtiden? Burde prostitusjon legaliseres? Og til slutt, hva gjør den papirløse innvandringen med samfunnet vårt?

Programlederen Jennie Dielemans møter aktivistene med respekt, samtidig som hun konfronterer meningene deres. Selv om hun ikke nødvendigvis er enig med dem, så tar hun opp spennende og grunnleggende spørsmål om hvordan vi vil forme samfunnet vårt.

Kveldens episode: Heng dem ut!
Skal navnene til seksualforbrytere gjøres kjent for offentligheten? Vi møter Lars som publiserer navn og adresse til voldtektsforbrytere på en hjemmeside. Denne hjemmesiden driver han sammen med Danho Acar, leder for det kriminelle nettverket Original Gangsters. Elin, som er aktiv i en Facebookgruppe mot voldtekter, har imidlertid et annet syn på denne aktiviteten.

Svensk dokumentarserie fra 2010. (1:7)
Originaltittel: Kära medborgare
Kontaktadresse for presse, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900