Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 12. mars 2001 kl 19.30 Fiskedagbok fra New Zealand

Fiskedagbok fra New Zealand (t)


NRK2 mandag 12. mars kl 19.30
Fiskedagbok fra New Zealand (4:6)

Kolosser på kroken

Kystfisket på New Zealand får selv garvede hobbyfiskere til å skjelve på hendene. Journalist Lars Romby Nielsen og hans fiskekamerat og lokale ekspert, Mark Draper, jakter i kveld på verdens sterkeste fisk, kingfish, direkte fra klippekysten. Samtidig svinger de fluestanga etter tunfisk og makohai og legger til et nytt og spennende kapittel i fiskedagboka.

Fisketuren starter på østkysten av New Zealands nordligste øy, ut mot Stillehavet. De entusiastiske fluefiskerne blir satt på en hard prøve. Den største fisken som er tatt fra klippekysten, veien omlag 25 kilo. Det biter på stanga, og svetten pipler fra panna...

Vi får også bli med et par sjømil ut fra kysten for å fange tunfisk med fluestang. Når en makohai på 50 kilo plutselig dukker opp og biter på flua, blir det temmelig hektisk ombord.

Om serien
I en ny dansk serie i seks deler får vi oppleve New Zealands storslåtte og unike natur. Her fortoner fiskerike kyststrekninger, innsjøer og vann seg som et paradis for lystfiskerne fra hele verden. Vi får oppleve bekkørreten, laksen og kingfishen - en av verdens sterkeste fiskarter - på nært hold.

Det er den lidenskapelige og garvede fluefiskeren og journalisten Lars Romby Nielsen som har reist til landet på den andre siden av jordkloden. I ett og samme land finner man de norske fjordene, det skotske høyland og de sveitsiske alper. Der er regnskog, ørken, vulkaner, store uberørte skogsområder og uendelig mange rike fiskevann.

Fisketuren går gjennom hele New Zealand. Den starter ved snøkledde fjell, går videre gjennom regnskogen, over vakre høysletter, ved brusende fosser i den ytterste villmark og ender opp til slutt i et spennende kystfiske.

NRK2 mandag kl 19.30

Dokumentarserie i seks deler fra DR
Reporter: Lars Romby Nielsen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no

Bilder
1. Lystfiskerne Lars Romby Nielsen og Bill Hall har fått tunfisk på kroken. (Foto: DR).

2. Reporter Lars Romby Nielsen med en flott kingfish fanget på flue fra New Zealands klippekyst. (Foto: DR).