Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. juli 2007 kl 21.05 Doc Martin

Brennkopper og forfremmelse

Lærer Louisa Glasson (Caroline Catz). (Foto: ITV)
Lærer Louisa Glasson (Caroline Catz). (Foto: ITV)
Vil Louisa bli forfremmet til overlærer? Og kan doktor Martin hjelpe henne ut av en knipe da alle skolebarna står i fare for å få brennkopper?

Louisa er usikker på hva skolestyret kommer til å bestemme seg for. Visst sitter doktor Martin i styret, men Louisa føler at hun ikke lenger kan regne med ham. Dessuten klarer hun ikke å samle seg ordentlig før jobbintervjuet. Hun har plutselig måttet ta over som reservemor for en gutt på skolen. Moren hans ble sendt til sykehuset i hui og hast da hun fikk en frityrgryte over seg. Nå bor gutten hjemme hos Louisa.

Enda verre er det at komiteen som intervjuer Louisa reagerer på at hun lar unger med brennkopper få være på skolen. De burde vært sendt hjem med melding til foreldrene.

Et spørsmål om penger
Delvis bunner dette forholdet i en strid mellom doktoren og lærerinnen. For doktor Martin har rådet skolen til å la barna være hjemme. Men Louisa vet på sin side at flere av foreldrene ikke har råd til å være borte fra jobben for å passe på hjemmeværende barn.

Og nå føler hun at doktor Martin svikter henne enda en gang…

Om serien
Landsbylegen Martin Ellingham, best kjent som dr. Martin, er tilbake i en ny senderekke om doktoren som ikke lenger tåler å se blod.

Selv om han en gang var en framgangsrik kirurg i London, så mangler dr. Martin fullstendig sosiale antenner. Hans inntreden i det lille Cornwall-samfunnet Portwenn i Englands sørligste region skjer med et brak. Martins tilknytning der er tanten Joan.

Overgangen fra et hektisk og anonymt storbyliv er stadig vanskelig for dr. Martin, med ditto konsekvenser for hans nye pasienter. I begynnelsen mislikte de fleste i Portwenn sterkt den nye legen. Men nå er det på tide å se hvordan det går med ham i fortsettelsen!

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin, series 2
Produsert av: PORTMAN ENTERTAINMENT LTD for ITV1
I rollene: Martin Clunes (Martin Ellingham), Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absalon (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Katherine Parkinson (Pauline)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no