Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. oktober 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Familie på vippen

Spanerne Church (Peter Stone) og Danni (Roxane Wilson) får prøvd seg som fosterforeldre for lille Zoe (Alanna Oliver) – i
Spanerne Church (Peter Stone) og Danni (Roxane Wilson) får prøvd seg som fosterforeldre for lille Zoe (Alanna Oliver) – i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Lille Zoe har mistet moren sin i en bilulykke. Samtidig er hun datter av en av Australias mest ettersøkte forbrytere. Spanerne Peter Church og Danni Mayo i Melbourne-politiet går inn i en dekkoperasjon og de utgir seg for å være Zoes fosterforeldre – i ukens episode av ”Politiagentene”.

Men Zoe er smartere enn hva Church og Danni klarer å oppfatte. Zoe nekter simpelthen å være agnet som skal lokke faren i fella. Samtidig raser en debatt internt i Melbourne-politiet om det er etisk forsvarlig å manipulere en uskyldig jentunge på denne måten. På den annen side byr situasjonen på en gyllen sjanse til å fakke en livsfarlig ransmann.

Leve sammen
Til tross for at godt skjulte politistyrker bevokter Zoes nye hjem, klarer hun å kommunisere med faren som befinner seg et eller annet sted ”der ute”. Det blir etter hvert mer og mer klart for Church og Danni hvilket dilemma de er havnet i – far og datter er parat til å gjøre hva det skal være for å kunne leve sammen.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57