Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 2. februar 1999 kl 23.25 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 2. februar kl 23.25
En vakker dag... (5)

Lillys Harpers datter
I kveldens episode av den populære amerikanske serien \"En vakker dag...\" møtes John Morgan og datteren til husholdersken Lilly Harper for første gang. De seks år gamle barna blir snart gode venner - de bryr seg ikke om at de har hver sin hudfarge.
Fra Adlaine får John Morgan vite at Lilly fyller tretti år snart, og at familien i all hemmelighet planlegger et stort selskap for henne. Det han slett ikke tenker på, er at det ikke er Bedford-familien den vesle jenta snakker om. Det er lett å glemme at Lilly faktisk har sitt eget liv også...
Samtidig driver Forrest Bedford valgkamp for sitt kandidatur som statsadvokat. Kampanjelederen hans har sin fulle hyre med å avverge spørsmål fra pressen om Forrests kone, som fortsatt er innlagt på psykiatrisk sykehus. Et annet spørsmål Forrest prøver å unngå å svare på, er hvilket syn han har på dødsstraff for svarte borgere - et høyst betent tema.

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50- tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51