Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. april 2003 kl 19.55 Retro

Vidar Busk og Håvard Bakke

Vidar Busk og Håvard Bakke er gjester hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund i kveldens utgave av
Vidar Busk og Håvard Bakke er gjester hos Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund i kveldens utgave av "Retro". (Foto: Scanpix)
I kveld har Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund besøk av Vidar Busk og Håvard Bakke. Busk og Bakke presenterer en miks av blues og rock, musikk fra de store heltene og ikke minst egne ting.

Håvard Bakke kjenner muligens de fleste best fra Pelle og Proffen-filmene, der han spiller Pelle. Men Bakke har også en musikalsk interesse. Som barn spilte han klassisk piano, og har opp gjennom ungdomsårene vært med i flere band som har vært support både for Dum Dum Boys og Mercury Motors. I –93 satte Sandvika kommune opp en teaterkonsert med Bakke i hovedrollen, og denne ble senere kjøpt opp av Riksteateret.

Bakke er til tross for sin unge alder sterkt påvirket av både Beatles, Elvis, Paul Simon, Queen og Elton John.

Vidar Busk
Vidar Busk har mange av de samme inspirasjonskildene som Bakke, men legger til gitarister som Jimi Hendrix, Steve Ray Vaughn og Eric Clapton.

Busk begynte sin karriere i Langesund som lokal gitarhelt. Etter hvert ble det mer blues, og han turnerte i fem år i USA med bandet Rock Bottom.

Etter hvert har Busk bygget seg opp en solid karriere i Norge, og populariteten er på oppadgående. Albumet "Venus, Texas" som kom ut for to år siden, har solgt meget bra.


NRK Underholdning
Egenprodusert musikkprogram
Programledere: Elisabeth Andreassen og Ole Jørgen Grønlund
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Inger Larsen, 23 04 74 83