Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 10. juni 2004 kl 21.25 Niern: Sees til frokost

Om giftermål og skilsmisse

"See You in the Morning" er en romantisk komedie om to familier som opplever frustrasjonene ved skilsmisse og nytt ekteskap.

Larry Livingston (Jeff Bridges) bor i New York og er psykiater. Han har en vakker kone, Jo (Farrah Fawcett), en forståelsesfull svigermor, Neenie (Frances Sternhagen), og to elskelige barn. Det virker som et perfekt ekteskap, helt til Jo sier de fire ordene som er et signal om ekteskapelig ruin: "Vi må snakke sammen."

Ny kjærlighet
Mindre enn et år senere er diskusjonen over, og det er også ekteskapet. Jo har flyttet ut med barna, og har fått seg jobb som reklamemodell på tv. Larry kan se henne 30 sekunder hver kveld mens hun sensuelt reklamerer for en ny parfyme.

Tomrommet i livet hans fylles med venner som Sidney (Linda Lavin), en overstrømmende kvinne som forstår at Larry må finne akkurat den rette personen for å gjenvinne troen på kjærligheten. I et selskap spiller hun Kirsten Giftekniv ved å presentere ham for Beth Goodwin (Alice Krige), en begavet fotograf og enke som oppdrar sine to barn alene.

Til tross for at Beth og Larry føler seg pinlig berørt over Sidneys geskjeftige pågåenhet, blir de tiltrukket av hverandre. Begge er litt nølende til å inngå et nytt forhold, men til slutt forelsker de seg i hverandre.

Forholdet går litt opp og ned, men det ender med at de gifter seg. Nå må Larry påta seg oppgaven med å bygge opp et varmt forhold til sine to stebarn, Petey (Lukas Haas) og tenåringen Cathy (Drew Barrymore). Han må også venne seg til å bo i en annen manns hjem og holde ut med familiehundens uvennlige bjeff. I tillegg må han finne tid til å være far for sine egne to barn, som han savner dypt.

Amerikansk spillefilm fra 1989
Originaltittel: "See You in the Morning"
Regi: Alan J. Pakula
I rollene: Jeff Bridges, Farrah Fawcett, Alice Krige, Drew Barrymore, Lukas Haas og Frances Sternhagen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83