Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 8. juli 2010 kl 20.15 Folk i farta

Midtøstens Ibiza

Alex Rosén er tilbake med en ny runde av den populære reiseserien Folk i Farta. Det er duket for noen helt spesielle møter med nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med blandede resultater. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Alex Rosén er tilbake med en ny runde av den populære reiseserien Folk i Farta. Det er duket for noen helt spesielle møter med nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med blandede resultater. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Alex drar til Tel Aviv for å besøke norsk-jødiske Louise, og opplever byen som et Midtøstens Ibiza - et fest-og kultursentrum midt i Midtøsten-konflikten.

Som 18-åring flyttet norsk-jødiske Louise Khan til Israel for å studere kunst. I 2004 startet Louise på det hun kaller sitt superprosjekt, nemlig Terry Poison; et jentepopband med strålende elektronisk rock n' roll og et energisk live-show.

Popstjerne
I dag er den driftige og uredde jenta stor popstjerne i Israel. Arbeidsantrekket er stiletthæler og gullbikini. Og i Tel Aviv fester folk som om hver dag er deres siste. Alex blir med jentene i bandet på fotoshoot i forbindelse med deres nye plate, og lar seg begeistre.

Alex lager "ratcar"
Alex bestemmer seg så for å bringe fisk tilbake til Dødehavet. Han skal nemlig lage en Ratcar, noe som innebærer å lime diverse kjøtt på hele bilen. Han setter kursen mot Dødehavet, men det er Ramadan, og jentenes blir mildt sagt fortvilet.

Lever i nuet
Louise sier selv at menneskene i Israel lever i nuet, og tør leve ut drømmene sine. - Jeg tror ikke det finnes så mye jantelov her. Folk her er litt flinkere til å støtte hverandre, kanskje fordi vi ikke er en del av Europa, men heller ikke en del av Midtøsten. Det er krig her, og vi er uvenner med alle naboene, så man blir veldig, veldig isolert, sier hun.

Om programmet
I år 2000 dro Alex Rosén på tur rundt i verden hvor han møtte nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med vekslende hell. Den gangen møtte han folk som prinsessegemal Erling Lorentzen, diktator Kjell Laugerud og pornostjernen Sasha Gabor.

Nå har Alex vært på tur igjen. En reise som innebærer vrakdykking i Karibien, skattejakt i Colombia og et besøk hos den norske narkotikaministeren i Venezuela.

Programmet er sendt tidligere

Produsert av NRK
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Presse, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900