Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. desember 2005 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Flynn i tynn tråd

Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Church (Peter Phelps) kommer en av sine yngre kollegaer til unnsetning i
Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Church (Peter Phelps) kommer en av sine yngre kollegaer til unnsetning i "Politiagentene". (Foto: Beyond)
Den unge politiagenten Leo Flynn er involvert i en dekkoperasjon, denne gang som partneren til en notorisk ransmann og bandeleder.

Flynn havner sammen med bandelederen Nick Lynch og de andre inne i en nedlagt fabrikk. Lynch gir beskjed om at man har oppdaget at en forræder – en politimann – er midt blant dem.

Tilsynelatende død
Flynn blir først slått av panikk, men så retter Lynch revolveren mot en av bandens tystere, Joe Jelly. Et skudd løsnes, og Jelly faller om på gulvet, tilsynelatende død.

Men Flynn får med seg at Jelly overlever henrettelsen. Og at han kreker seg bortover til et gjemmested i fabrikken.

Lynch blir rasende og maser på karene om at de må finne Jelly.

Overlever Jelly?

Selv vet Flynn at dette er et være eller ikke være for ham selv: Jelly er mannen som vet at han er politiagent.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7)
Kveldens episode: " Time out"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: