Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 17. november 2000 kl 20.55 Tokyo Fist

Tokyo Fist (t)


NRK2 fredag 17. november kl 20.55
Tokyo Fist

Hardtslående japansk trekantdrama

Den sindige forsikringsmegleren Tsuda treffer tilfeldigvis en tidligere skolekamerat, Takuji, på et boksesenter. De gjenopptar forbindelsen, og etter hvert utvikles et spill som ender med et blodig trekantdrama hvor Tsudas forlovede er involvert.

Dette malende, voldelige japanske filmdramaet inneholder blant annet sterke scener med drap og selvødeleggelse som ikke appellerer til alle. Men den ytre handlingen, i all sin grusomhet, er bare en metafor for moderne storbyliv og dets iboende brutalitet.

Sentralt i handlingen står Tsuda som arbeider i Tokyo. Vi møter ham første gang i ringen på et lokalt boksesenter hvor han er havnet ved en tilfeldighet. Her støter han på Takuji. De fornyer vennskapet, men det viser seg snart at Takuji har utviklet seg til en brutal og særdeles usympatisk type. Han har ingen betenkeligheter med å gjøre seg \"tilgjengelig\" for Tsudas forlovede, Hizuru, når han treffer henne alene.

I begynnelsen avviser Hizuru sin nye beiler. Likevel begynner Takuji å skryte overfor Tsuda at han har et intimt forhold til kjæresten hans. En rasende Tsuda gyver løs på sin mye sterkere venn, og det ender med at han havner på sykehus.

I mellomtiden har Hizuru begynt å få sansen for muskelmenn og boksingens brutalitet, og hun har ikke lenger motforestillinger mot Takurij. Tsuda protesterer, men hun overhører ham og fortsetter å møte den usympatiske rivalen.

Men nå vil Tsuda ha hevn. Han begynner å trene som en gal, og dermed eskalerer voldsspiralen. Trekantdramaet er blitt blodig alvor.

NRK2 fredag kl 20.55
Tidligere sendt 14.5.99

Japansk spillefilm fra 1995
Regi: Shinya Tsukamoto
I rollene: Kaori Fujii, Shinya Tsukamoto, Kohji Tsukamoto og Kohichi Wajima
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Den sindige forsikringsmegleren Tsuda havner ved en tilfeldighet i bokseringen.

2. Tsuda forlovede, Hizuru, får etter hvert sansen for muskelmennene i bokseringen.