Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. mai 2005 kl 18.30 Dyreklinikken

Våre firbente venner

Emma Kronqvist med katten Sussie (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Emma Kronqvist med katten Sussie (Foto: Ingvar Ernblad, SVT)
Det er snart to år siden vi sist vi fikk være med programlederne Ingvar Ekblad og Emma Kronqvist i serien "Dyreklinikken" hvor veterinærer tar seg av våre firbente venner. Nå er de her igjen, og i hele sommer frem til 14. august får vi stifte nye bekjentskaper med både veterinærer og dyr.

I de tre første programmene i sommer skal vi til veterinærsykehuset i Helsingborg der hunder, katter og andre selskapsdyr behandles på smådyrklinikken og hestene på stordyrklinikken. Som oftest klarer veterinærene å redde dyrene, men det hender at det ikke ender så bra.

– De gangene merker man enda tydeligere at veterinærene ikke bare må være dyktige i forhold til dyr, de må også kunne ta hånd om mennesker, sier programlederne.

Første program
Valpen Viggo risikerer å dø på operasjonsbordet, og katten Sussie har vært uheldig og fått klemt av en liten bit av halen. Iguanen Gunde står det heller ikke helt bra til med, og den 11-årige hunden Donna viser seg å ha livmorbetennelse, en vanlig lidelse hos eldre tisper. Duen Skalman trenger også hjelp av veterinærene.

Svensk dokumentar
Originaltittel: Djursjukhuset (serie 3)
Produksjon: SVT1
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78LENKER
  • Hjemmeside