Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 30. desember 1999 kl 20.05 Ut i naturen: Værkavalkade

Ut i naturen: Værkavalkade (ttv)


NRK1 torsdag 30. desember kl 20.05
Ut i naturen: Værkavalkade

Værkavalkaden 1999

Alle snakker om været, men ingen gjør noe med det. Bortsett fra NRKs Harald Reitan. Han samler på værreportasjer, og på årets nest siste dag presenterer han Værkavalkaden 1999.
Var det sist sommer det regnet hele tiden? Eller var det i fjor? Noen har oversikt over slikt, og kan slå til med harde fakta når samtalen dreier over på vær. Og det gjør den ofte når nordmenn møtes. Men de fleste av oss mangler dokumentasjon når det gjelder å holde væropplevelser det ene året fra det andre. I romjulsutgaven av \"Ut i naturen\" får vi en repetisjon av det mest oppsiktsvekkende været i Norge i løpet av året.

Genial idé
NRK1 hadde en lignende værkavalkade for ett år siden. Den representerte NRK i en europeisk festival for fjernsynsprogrammer sist sommer. Der omtalte juryen dette programmet som \"en genial idé\". Ideen var å samle værreportasjer fra NRKs nyhetssendinger på riks- og lokalplan i løpet av året, til en oversikt over bemerkelsesverdig vær det samme året.

Samler på vær
Geniale ideer legger man ikke fra seg uten videre. Derfor har programskaper Harald Reitan ved NRKs distriktskontor i Buskerud også i år hatt gående en kontinuerlig innsamlingsaksjon av værstoff, hele året, fra hele landet. Bedre dokumentasjon av hvordan været har vært i løpet av 1999, er det vanskelig å få.

Rekorder
Også dette året har det vært satt rekorder. Rekordkulde i januar, gjennomsnittlig rekordvarme i september. En flott junimåned i Nord-Norge - en trøstesløs juni i Sør-Norge. Et formidabelt haglvær på selveste sankthanskvelden i Arendal. En seinhøst da åpningen av langrennssesongen måtte flyttes fra Geilo og Fagernes til Finnmark på grunn av snøløshet og vedvarende mildvær i fjellet i sør.

NRK1 torsdag kl 20.05
Bilde (via Scanpix/Internett)
Bli med på en rundreise i norsk vær på NRK1 i kveld med Harald Reitan som guide. (Foto: Erik Norrud)

Naturprogram fra NRK Buskerud
Ved Harald Reitan
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41