Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 7. juni 2009 kl 19.30 Flyttefeber - en ny start

Venninnefest på hybelen

Tine Tång Engvik og Lene Bakken Høyem flytter til Oslo som bestevenninner. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Tine Tång Engvik og Lene Bakken Høyem flytter til Oslo som bestevenninner. (Foto: NRK / Jørn Veberg)
Gutta i Stavanger kaster loss og lufter leiligheten, Stian og Ailin blir foreldre og flytter inn med babyene, og vi blir kjent med Tine og Lena som flytter til Oslo for første gang. Men er bestevenninnen nødvendigvis den beste samboer?

I tredje episode av Flyttefeber blir vi kjent med to jenter fra Trøndelag som flytter hjemmefra til storbyen i Oslo. Tine og Lena gleder seg stort, men er samtidig redd for å miste det magiske i vennskapet når de nå skal bo sammen. Vil de fortsette å være like gode venner selv om de nå skal se hverandre hver eneste dag?

Stress med hentedress
Stian og Ailin blir endelig foreldre etter lang tid med sprekkferdig venting. Den nybakte tvillingpappaen Stian får fort merke at det slett ikke bare er idyll i den nye tilværelsen. Hans første prøvelse kommer når han skal hente sin nye familie hjem fra sykehuset, og han selvfølgelig har glemt å ta med barnas "hentedresser".

Leilighet på lufting
Gudrun er i ferd med å etablere sin nye hverdag i omsorgsboligen sin. Det sosiale livet krever at hun gjør seg vant til å ta i mot besøk, og da skal hun være glad for at hun har tatt med vaffeljernet til sitt nye hjem.

Også gutta på båten i Stavanger stortrives med den nye tilværelsen. Deres første båttur i det flytende kollektivet blir en suksess.

Kaos i julepynten
Ulf og Heidi har bodd sammen i drømmeboligen i to og en halv uke, men har fortsatt mye igjen å rydde før de kommer i orden. Eskene står som et berg, og åpnes en etter en. Tross i at Ulf har nok av eget krimskrams med seg i flyttelasset, lar han seg overraske over alle eskene med juleting som Heidi har tatt med seg. Hun har ikke bare nisser, stjerner, glitter og alminnelig julepynt, men også en hel reinsdyrslandsby hun har samlet opp. Ulf beslutter at noen av kassene må spares til 2011 – ellers blir det for mye av det gode.

Om serien
Nordmenn elsker å flytte, men hater det når det står på. Flyttefeber er en ny underholdende dokumentarserie om folk på flyttefot i Norge. I seks humørfylte programmer skal vi følge åtte flyttelass i en tid preget av kaos, gleder, drømmer og sorger. De aller fleste vil kunne kjenne seg igjen i serien, alle har jo flyttet en gang i livet! Her skildres flytteprosesser i mange av livets faser, fra de første eskene pakkes ned, til nøkkelen overtas og det nye stedet sakte, men sikkert fylles opp til å bli et hjem.

Programmet er sendt tidligere

Egenproduksjon av NRK Ung (2009)
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900