Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. juni 2005 kl 19.55 Født på solsiden

Audrey må oppdra Richard

Audrey må lære Richard et og annet om en godseiers plikter (BBC-foto)
Audrey må lære Richard et og annet om en godseiers plikter (BBC-foto)
Audrey må lære Richard et og annet om en godseiers plikter når en leilighetsarbeider dukker opp, og ber om arbeid.

Audrey kjenner arbeideren fra tidligere, men Richard har likevel ikke noe ønske om å ansette ham. Lady Audrey legger all sin adelige kraft i saken, mens Richards forretningsbakgrunn gjør ham til en tøff forhandler.

Om serien
I sommer blir det kjærkomment gjensyn med den klassiske komiserien fra BBC som første gang ble sendt på norsk tv på 1980-tallet. Sesong 2 og 3 sendes i sommer på NRK1, sesong 1 er allerede godt i gang på NRK2.

Vi møter Lady Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) og oppkomlingen Richard DeVere (Peter Bowles). Lady Audrey er blitt enke, og hennes avdøde ektemann etter etterlot seg stor gjeld. Med tungt hjerte må hun selge Grantleigh Manor som har vært i familiens eie i 400 år. Nå bor hun i The Lodge, et lite hus i enden av eiendommen. Det er ikke akkurat hva hun er vant til, men Audrey er av det tøffe slaget.

Grantleighs nye eier tråkker på alle Audreys snobbete instinkter. Ikke bare har han skapt seg en formue på supermarkeder, hans far var en polsk kjøpmann som immigrerte til England. I Audreys øyne er DeVere en oppkomling, en nouveau riche, men hun må også innrømme at han både er sjarmerende, rik og tiltrekkende.

Britisk komiserie (1981)
Produsert av BBC
Med Penelope Keith, Peter Bowles, Angela Thorne, John Rudling, Daphne Heard, Gerald Sim
Manus og regi: Peter Spence
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78