Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 17. oktober 2005 kl 20.05 Ramsay ryddar opp

Gordon Ramsay, engelsk mesterkokk

Den engelske stjernekokken Gordon Ramsay (t.h.) rydder opp på Glass House i Englands Lake District. (Foto: Optomen Television)
Den engelske stjernekokken Gordon Ramsay (t.h.) rydder opp på Glass House i Englands Lake District. (Foto: Optomen Television)
I en serie om fire engelske restauranter som så vidt hangler av gårde, svinger stjernekokken Gordon Ramsey sin magiske sleiv over ruinene. Hva er oppskriften han bruker, klarer han å få disse stakkars restaurasjonene til å gå igjen?

Vi skal til The Glass House (Lake District), The Walnut Tree Inn (Wales), Bonaparte (Yorkshire) og Moore Place Restaurant (Surrey).

Glass House
Restauranten Glass House ligger i en liten by i det vakre Lake District i England, men eieren sitter formelig i et glasshus for stedet går nemlig ikke.

"The proof lies in the eating of the pudding" sier engelskmennene, og Gordon Ramsey finner fort ut at hovedfeilen med Glass House ligger i maten, og dermed hos kjøkkensjefen.

Dårlig kokt surriball
Ofte går det surriball med bestillingene inne på kjøkkenet, og enda verre er det at maten ikke er ordentlig preparert. Dermed blir det mange klager fra gjestene, som minsker i antall fra dag til dag.

Neil Farrell har eid stedet i tre år, og nå sitter han i gjeld til opp over ørene. Den lille byen i Lake District har bare 3000 innbyggere, og hvis Farrell ikke klarer å lokke folk utenfra til restauranten for å fylle de 90 plassene annet enn på lørdagskveldene, betyr det kroken på døra.

Hva kan Gordon Ramsay gjøre?

Britisk dokumentarserie i fire deler (2004)
Originaltittel: Ramsay’s Kitchen Nightmare
Produsert av: Optomen Television
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57