Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 15. november 2008 kl 21.30 Film: Til døden skiller oss ad

Kommende svigerfedre i komisk drama

Til døden skiller oss ad: Det kommende brudeparet Mark (Ryan Reynolds) og Judy (Lindsay Sloane) aner ikke at idyllen snart blir brutt. (Foto: Warner Brothers)
Til døden skiller oss ad: Det kommende brudeparet Mark (Ryan Reynolds) og Judy (Lindsay Sloane) aner ikke at idyllen snart blir brutt. (Foto: Warner Brothers)
Da de kommende svigerfedrene Steve (Michael Douglas) og Jerry (Albert Brooks) møtes for første gang i forbindelse med at deres respektive barn skal gifte seg, oppstår det komplette kaos.

Jerome Peyser, far til den kommende bruden, er en fredelig fotpleier med et velorganisert liv. Han er på grensen til det pedantiske og tar ingen sjanser verken når det gjelder egen helse eller andre situasjoner som kan tenkes å oppstå.

Rakett
Steve er hans rake motsetning, og brudgommens far. Han er en CIA-agent som ferdes gjennom livet som en varmesøkende rakett. Steves uforutsigbare og adrenalinsprutende levesett har drevet hans kone til vanvidd; hun har forlatt ham for å leve et fredeligere liv.

Svigerfars dramatiske liv, hans kryptiske referanser til den russiske desertøren Olga, og hans slåsskamp med en bevæpnet mann på toalettet i restaurant, får Jerry til å fantasere om at "Til døden skiller oss ad" kommer til å bli en sannhet i ordenes rette forstand.

Brudens far får kalde føtter
Men før Jerry får forhindret at det blir noe av ekteskapet virvles han inn i kaoset som omgir Steve – meget mot sin vilje. Og når deres felles barn også er i fare, viser det seg at de to kommende svigerfedrene tross ulikhetene er et godt team.

Amerikansk komedie (2003)
Originaltittel: The In-Laws
Regi: Andrew Fleming
Produksjon: Warner Brothers
Med Michael Douglas, Albert Brooks, Robin Tunney, Ryan Reynolds, Lindsay Sloane og Candice Bergen.
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no