Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. august 2006 kl 18.30 Johnny og Johanna

Dramatisk sesongstart

Johanna (Maiken Kolle Riskild), Robert (Aksel T. Knutsen) og Trude (Ingunn B. Øyen) kommer seg ut fra et vindu i annen etasje. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Johanna (Maiken Kolle Riskild), Robert (Aksel T. Knutsen) og Trude (Ingunn B. Øyen) kommer seg ut fra et vindu i annen etasje. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Det er klart for elleve nye episoder av den populære serien "Johnny og Johanna", og sesongstarten blir spesielt dramatisk for Johanna. Det er godt å ha en bror å støtte seg på!

Elleve lørdager framover i høst møter vi igjen gjengen i "Johnny og Johanna". De to stesøsknene har fått et nært og godt forhold, og i tillegg har de fått en lillebror som de kaller "Sniff". Å få et nytt barn i huset setter sitt preg på familielivet.

Når vi møter igjen gjengen, er de alle lykkelig forelsket – i hvert fall tilsynelatende. Anne og Johnny er kjærester og utfordrer stadig hverandre til å gjøre ulike stunt, mens Reka og Konrad også er sammen og svært forelsket. Johanna er kjæreste med Jack, men det er noe som skurrer…

Robert går en spennende tid i møte, han er i ferd med å bli bedre kjent med faren sin, Joakim, og familien hans.

Første episode
Det blir mye på en gang for Johanna når alt plutselig skjer på én og samme dag. Det har lenge vært problemer med sikringene hjemme hos Trude og Robert, og nå begynner det å brenne hos dem. Johanna bidrar i redningsaksjonen når det velter røyk ut av et av vinduene i andre etasje.

Det er ikke første gangen Johanna trår hjelpende til denne dagen. På avisrunden sin hører hun at en mann roper om hjelp fra leiligheten sin. Han har falt og slått seg mens han har forsøkt å vaske gulvet. Selv om Johanna hjelper ham, er han både sur og tverr. Kanskje han bare er ensom…?

Samtidig har Johannas kjæreste Jack oppført seg merkelig i det siste. Ekstra sårt blir det når alle andre virker så lykkelig forelsket, som Anne og Johnny og Reka og Konrad.


Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom, sesong 3 (2006)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Regi: Anne-Marie Nørholm, Trond Ola Mevassvik
I rollene: Maiken Kolle Riskild, Michael Hansson, Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Dennis Storhøi, Victoria Ose, Jonathan Malmquist Harket, Aksel Torvik Knutsen, Mikkel D. Nygaard, Annette Roth, Habib Ur Rahman Manzoor, Svein Roger Karlsen, Erik Hivju, Ingunn Beate Øyen, Kristin Kajander, Pernille C. Iversen, Johannes Nagel, Hanna Helgestad, Anette Lauenborg Waaler m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no