Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. desember 2004 kl 14.10 Mitt Afrika

Mine år i Kenya

Karen Blixen (Meryl Streep) og Denys Finch Hatton (Robert Redford).
Karen Blixen (Meryl Streep) og Denys Finch Hatton (Robert Redford).
Meryl Streep spiller den danske forfatterinnen Karen Blixen som 28 år gammel kommer til Kenya for å starte et nytt liv sammen med sin svenske ektemann, baron Bror Blixen. De investerer i en kaffefarm, men Brors utsvevende liv skaper store problemer i ekteskapet, og Karen er mye alene.

Etter hvert blir Karen kjent med Denys Finch Hatton (Robert Redford), en engelsk eventyrer og idealist som hun forelsker seg i. De innleder et forhold, og Denys blir hennes livs store kjærlighet.

Kjærligheten mellom Karen og Denys er filmens hovedtema. Samtidig forteller den om respekten og nærheten som oppstod mellom Karen og afrikanerne på farmen, og det ansvaret hun følte for dem som arbeidet for henne.

Isak Dinesen
Karen Blixen kom til Afrika i 1914, og ble der i 19 år før hun reiste tilbake til Danmark for godt. Der begynte hun å skrive og utgav bøker under pseudonymet Isak Dinesen. Filmen "Mitt Afrika" bygger på bøkene "Den afrikanske farmen", "Skygger i gresset", "Brev fra Afrika" og Judith Thurmans biografi fra 1983.

"Mitt Afrika" fikk fem Oscar-priser, blant annet for beste film og regi, som er ved Sidney Pollack.

Amerikansk spillefilm fra 1985
Original tittel: Out of Africa
Regi: Sydney Pollac
I rollene: Meryl Streep, Robert Redford og Klaus Maria Brandauer
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53