Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 3. mars 2011 kl 00.00 The Pacific

Krigens sår


Japanerne har kapitulert, og soldatene kan vende hjemover. De har en viktig oppgave igjen, nemlig å forsøke å legge krigens opplevelser bak seg.

Endelig kan Leckie forlate sykehuset, helbredet for sine krigsskader. Reisen går hjemover, og han innleder et nytt forhold. Han vil forsøke å tilpasse livet sitt til slik han levde før krigen ved å gå tilbake til sin gamle jobb.

Sledge vender tilbake til Alabama og gjenforenes med familien sin og Sid Phillips. For ham virker det mer og mer uforståelig at han har overlevd de voldsomme kampene tilsynelatende uskadet, men tilvenningen tilbake til hans gamle liv skal ta mer tid enn han var forberedt på. Lena besøker familien til Basilone og får et følelsesladet møte med dem.

Om serien
Serien "The Pacific" fra HBO er produsert av Tom Hanks, Steven Spielberg og Gary Goetzman – trioen som sto bak den prisvinnende kjempesuksessen Band Of Brothers i 2001.
Serien er basert på den sanne historien om tre amerikanske marinesoldaters kamp i Stillehavet under annen verdenskrig.
Vi følger hovedpersonene og deres medsoldater i kampen mot de japanske styrkene ved Guadalcanal, gjennom regnskogene på Cape Gloucester, i slaget om Peleliu, i de blodige sanddynene på Iwo Jima og de redselsfulle hendelsene på Okinawa – helt til deres triumferende, men likevel ikke enkle hjemkomst etter den japanske kapitulasjonen.

Sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie
Produsert av HBO Enterprises (2010)
Produsert av Tom Hanks, Steven Spielberg og Gary Goetzman
Medvirkende: Joseph Mazzello, James Badge Dale, Jon Seda, Ben Chisholm og Chris Milligan m.fl.
Pressekontakt NRK Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900