Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. desember 2008 kl 23.30 Poirot: Mysteriet i Mayfair

Historien om Cloade-familien

Mannen fra Cape Town: Poirot (David Suchet) finner ut at Cloade-familien skjuler mange hemmeligheter (Foto: BBC)
Mannen fra Cape Town: Poirot (David Suchet) finner ut at Cloade-familien skjuler mange hemmeligheter (Foto: BBC)
Mens Poirot venter på Jeremy Cloade i en eksklusiv klubb, tar han en drink med major Porter som har en historie å fortelle om Cloade-familien. Da den rike Gordon Cloade kom tilbake fra USA med ny, ung brud inviterte han til stort gjestebud i huset sitt i Mayfair. Men selskapet ble ødelagt av en stor eksplosjon som drepte Gordon og 12 av gjestene.

Bruden Rosaleen og broren hennes David var tilfeldigvis i vinkjelleren da det smalt så begge var helt uskadde. Cloade-familien likte dårlig at Rosaleen står som enearving i Gordons testamente, og både den ene og den andre prøver å få tak i noe av pengene. Men David Hunter står i veien, og det virker som om han har total kontroll over Rosaleen – pengene hennes, dagboken, konversasjonen og i tillegg driver han Furrowbank gods som om det var hans eget.

Major Porter forteller også Poirot at Rosaleen har vært gift før, med en mann ved navn Robert Underhay som også er død – eller så godt som – han forsvant i jungelen og kom aldri tilbake. Major Porter hadde tjenestegjort sammen med Underhay i Mombassa – det var slik han hadde blitt interessert i Rosaleen og Cloade-familien.

Poirot møter endelig Jeremy Cloade, som forteller at hans niese Lynne kommer fra Afrika for å gifte seg med fetteren sin, Rowley som er bonde. Poirot blir invitert til den årlige familietilstelningen på Furrowbank, og det viser seg at historien Poirot fikk høre om Cloade-familien av major Porter får et etterspill.

Serien er sendt tidligere.

Britisk krimdrama (2006)
Originaltittel: "Taken at the Flood"
Med David Suchet (Hercule Poirot), Eva Birthistle (Rosaleen), Elliot Cowan (David Hunter), Nicholas Le Prevost (Major Porter) og Pip Torrens (Jeremey Cloade)
Regi: Andy Wilson
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no