Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 16. april 2000 kl 23.25 Lexx

Lexx (t)


Påsken 2000

NRK2 palmesøndag 16. april kl 23.25
Påskekrim: Lexx (1:8)

Kjærlighet og død i fremmede galakser

Det er en mildt sagt fantastisk science fiction-serie som sent palmesøndag kveld får premiere på NRK2. Det dreier seg om mennesker og roboter i et felles univers, der maktkamp, sjalusi og drap hører med til de luftige intriger i en kanadisk-tysk serie. Her er det bare å spenne på seg sikkerhetsbeltene med en gang.

Lexx er et gigantisk romskip, et slags mekanisk insekt på størrelse med Manhatten. Ved siden av å være en romstasjon er det også verdens farligste våpen. Den vakre Zev, hard utenpå, men med mye indre varme, stjeler Lexx sammen med Stan og 490. Den siste er en robot med multihukommelse. 490 har satt seg som mål å få elske med Zev, hvilket kan bli vanskelig ettersom det eneste som eksisterer av 790 er hans hode! Derfor må han i mellomtiden sørge for å skaffe seg en brukbar kropp, må vite.

Også opprøreren Thodin er med på røvertoktet. Han lider en ublid skjebne. Det er Kai, den siste av en spesiell rase, som sørger for å gjøre kort prosess med Thodin. Men Kai blir på sin side manipulert av en annen størrelse, Skyggen!

På ferden gjennom rommet letes det etter et sted hvor man kan slå seg ned i fred og fordragelighet. Dit er det åpenbart svært langt. Lexx og mannskapet, med Stanley Tweedle som sjef ombord, ankommer the Dark Zone, mørkets land, der det hersker kaos, anarki og dyster depresjon.

Kaptein Stan er en tidligere sikkerhetsvakt med en forbløffende evne til stadig å få seg selv og alle andre opp i store problemer. Zev føler seg tiltrukket av Kai, men han avviser henne stadig. På sett og vis er det Zev som fremstår som seriens helt. Når problemene tårner seg opp for denne merkelige gruppen av individer, er det hun som trår til og får dem ut av vanskelighetene. Hun har en sterk karakter, og hun er dessuten i god muskulær form.

Avansert animasjon
Selv om Lexx er en serie med levende skuespillere, er dette også en produksjon med usedvanlig mye avansert animasjon. Filmen er spekket med overraskende effekter som aldri tidligere er benyttet i noen tv-produksjon. Enkelte episoder inneholder så mye som 75 prosent animasjon fra computer.

NRK2 palmesøndag kl 23.25

Bilder (elektronisk på pressetjenestens web-sider)
1. Romskipet Lexx.
2. Eva Habermann som Zev
3. Brian Downey som Stanley Tweedle
4. Stanley Tweedle (Brian Downey) og Zev (Eva Habermann)
5. Tim Curry i rollen som Poet Man.
6. Hodet til Kai (Michael McManus).

Kanadisk science fiction-serie
Originaltittel: Lexx
Regien er delt mellom Paul Donovan, Ron Oliver, Rainer Matsutani og Robert Sigl
I hovedrollene: Eva Habermann (Zev), Michael McManus (Kai), Brian Downey (Stanley), Barry Bostwick, Tim Curry, Rutger Hauer og Malcolm McDowell
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 461