Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. mars 2009 kl 19.55 Folk: Klaus Hagerup og lykken i Piemonte

Jakter på det gode liv

Klaus Hagerup tester Spumante,  italiensk
Klaus Hagerup tester Spumante, italiensk "Champagne" fra vinprodusent Aldo Vajra i Piemonte.(Foto: Tom Karlsen)
Forfatter Klaus Hagerup er på leting. Han er på jakt etter det som gjør livet lysere, som får skuldrene til å senke seg og som gjør at alt hverdagsstresset forsvinner – nemlig det gode liv.

Vi følger forfatteren på hans reise fra sitt hjemlige Østfold til Italias herlige vinkjellere og smakfulle kjøkken. En reise som gjøres på to hjul, til tross for at sykkelen knapt har vært ute av skuret hjemme i Fredrikstad på 20 år. For er ikke også faste lårmuskler og et redusert midjemål en del av det gode liv?

Vin og fotballspill
Målet er Piemonte med sine bratte bakker – hvor vinprodusentene lager vin med smak av kjærlighet, himmel og jord. Men vinsmaking og sykling er ikke de eneste sportslige aktivitetene på programmet. Klaus regner seg selv for å være svært dyktig på fotballspill etter daglige treningsøkter med kona Bibbi i stua hjemme, og utfordrer selveste Piemontemesteren i fotballspill til kamp. Med fotball-VM i 1938 friskt i minne, da en dommertabbe var eneste grunnen til at Norge ble slått av Italia, er det tid for revansj.

Om serien
Folk er en dokumentarserie bestående av frittstående program som produseres i hele landet. Serien har som mål å vise litt av det store mangfoldet som finnes i det norske samfunn. I en god og hyggelige halvtime møter vi ulike hverdagshelter fra hele Norge – fra entusiastiske dyrepassere til gærne professorer.

Norsk underholdningsdokumentar (2008)
Programsansvarlig: Sissel Thorsen, Fabula Media AS
Programredaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf 478 15 458
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900