Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. november 1999 kl 23.15 Karaoke

Karaoke (t)


NRK1 torsdag 4. november kl 23.15
Karaoke (3:4)

Nick avslører Linda

Nick Balmer (Richard E. Grant), produsenten av filmen \"Karaoke\", har et forhold til skuespillerinnen Linda (Keeley Hawes), som spiller hovedrollen i filmen hans. Nå avslører han henne i et komplott hun er med i mot ham.
Linda og gifte Nick har et forhold. Deres sengehygge er blitt filmet via et skjult videokamera i Lindas klesskap. Linda later som om hun ikke aner noenting, men Nick avslører henne ved å legge sammen to og to. Sleske \"Pig\" Malion (Hywel Bennett), Lindas arbeidsgiver i baren \"Karaoke\", er med på komplottet, og det dreier seg selvfølgelig om penger.
Daniel Feeld (Albert Finney) kommer seg ut av sykehuset og oppsøker Sandra. Sandras mor åpner, en sliten kvinne med et skamfert ansikt. Kvinnen er tydelig ute av balanse, og Daniel skjønner ingenting. Sandra kommer hjem og blir rasende over å finne Daniel i leiligheten. Hva vil Daniel?
Daniel får seg nok en overraskelse når han ankommer redigeringsrommet hvor filmen \"Karaoke\" blir klippet. Nick, som tidligere har vært sterkt uenig i Daniels meninger om filmen, omfavner ham og sier at Daniel hele tiden har hatt rett.

Dennis Potter (1935- 1994)
var en stor tv-dramatiker som døde 7. juni 1994 etter å ha fått diagnosen uhelbredelig kreft. Han er kanskje mest kjent for sine tv-serier \"Pennies from Heaven\" fra 1978 og \"The Singing Detective\" fra 1986, men han begynte å skrive for BBC allerede i 1959. Potter arbeidet i BBC i alle år. Han hadde imidlertid ikke mye til overs for sine kolleger, og beskrev mange av dem som \"talentløse strebere\".
I 1994, rett før sin død, rakk Dennis Potter å fullføre to tv-dramaer, \"Karaoke\" og \"Cold Lazarus\". Begge seriene sendes på NRK1 i høst.

I rollene:
Daniel Feeld - Albert Finney
Nick Balmer - Richard E. Grant
Lady Ruth Balmer - Julie Christie
Mrs. Haynes - Alison Steadman
Arthur (\"Pig\") Mailion - Hywel Bennett
Anna Griffiths - Anna Chancellor
Ben Baglin - Roy Hudd
Sandra Sollars - Saffron Burrows
Linda Langer - Keeley Hawes

NRK1 torsdag kl 23.15

Bilde (via Scnapix/Internett)
Daniel (Albert Finney) er på bena igjen og fortsetter arbeidet med filmen.

Innkjøpt dramaserie fra Channel 4
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56