Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. juni 2003 kl 18.30 Stallgjengen

Jenter og hester

I hele sommer skal følge Lisa, Carole og Stevie, tre jenter som tilsynelatende har alt – en flott stall med en alle tiders ridelærer, vakre hester og milevis av områder å ri på. Men for disse 12-åringene forandrer verden seg fort. Før de vet ordet av det går den uskyldige barndommen over i en turbulent ungdomstid.

Og som om ikke arbeidet i stallen, omsorgen for hestene, skolen, barnepass og foreldre var nok – nå begynner de for første gang å interessere seg for gutter.

Det er en verden av hurtige svingninger, men én ting kan de stole på: enten det er forberedelser til et stort hesteshow eller noe så trist som at en hest dør, så står de sammen.

Sendes hele sommeren
Serien sendes lørdager hele sommeren, og hver halvtimes episode har stallen og hestene som ramme. De tre jentene, Lisa, Carole og Stevie, gjør oppdagelser som fører til personlig vekst, enten de overrasker en tyv i stallen eller redder en annen rytters liv en mørk natt. Fokus er hele tiden på forholdet mellom stallklubbens medlemmer og mellom alle de forskjellige, interessante, enestående, og av og til merkelige, personene som dukker opp i jentenes liv.

Stallen Pine Hollow er sentral i hver episode. Den er plassert i det lille stedet Willow Creek, rundt 20 kilometer utenfor et større byområde. De tre heltinnene tilbringer mesteparten av tiden i Pine Hollow, men noen ganger er handlingen lagt til skolen eller hjemmet. Av og til tar jentene en tur til en annen stall eller rideleir. Hvor de enn befinner seg støter de borti mennesker og begivenheter som for alltid vil forandre synet de har på seg selv og verden rundt dem.

Populære bøker
"Stallgjengen" er opprinnelig en bokserie. "Horse Crazy" het den første boken. Den kom i 1988, og her kunne leserne bli kjent med Lisa, Carole og Stevie for første gang. Forfatteren Bonnie Bryant har utgitt 110 titler i serien, og rundt i verden fins det 13 millioner bøker om jentene og hestene i "Stallgjengen".

Britisk produksjon
Originaltittel: "The Saddle Club"
Regi: Chris Martin Jones, Steve Mann, Peter Sharpe, Mandy Smith, Arnie Custo
I rollene: Keenan MacWilliam, Sophie Bennett, Lara Jean Marshall
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83


LENKER
  • Hjemmeside