Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. mars 2007 kl 21.30 Størst av alt

Ved veis ende

Camilla (Gisken Armand) nekter å godta at hennes mor er frikjent for mord. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Camilla (Gisken Armand) nekter å godta at hennes mor er frikjent for mord. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vi er kommet til siste episode i NRK Dramas storserie "Størst av alt". Nok en gang har livet tatt en uventet vending for familien Røst Halvorsen, etter at retten frikjente Beate for drapet på ektemannen Anders.

I mangel av tekniske bevis som knytter Beate til mordet, har retten kommet til at hun må frikjennes for ugjerningen. Camilla, som vitnet mot moren i retten, nekter å godta at dette er den endelige avslutningen på saken. Hun forlanger at politiet skal fortsette etterforskningen for å finne fellende bevis. Og hun forsøker selv å finne ut hvor moren kan ha gjort av drapsvåpenet.

Også de andre familiemedlemmene strever med å finne nytt fotfeste etter at katastrofen rammet dem. Seks måneder er gått siden drapet, og livet har forandret seg totalt for dem alle.

Så gjør Dag en oppdagelse som gir ham ny innsikt i gåten rundt Anders Røst. Men sannheten kan være for vanskelig å bære for dem det gjelder. Og kanskje er det ikke alt man trenger å vite? Er det mulig for den sønderrevne familien å finne en ny plattform sammen etter alt som har skjedd?

Om "Størst av alt"
Erik Skjoldbjærg og Eva Isaksen har regissert NRK Dramas storsatsing "Størst av alt", et annerledes morddrama sett fra de pårørendes ståsted. Det handler om en familie og deres drømmer, hemmeligheter og illusjoner – og om et drap som forandrer dem for alltid.

Gjennom seks episoder, som utspiller seg i løpet av et halvt år, følger vi familien Røst Halvorsen. Det er en i utgangspunktet vellykket og sammensveiset Oslo-familie bestående av tre generasjoner.

Den renommerte advokaten Anders Røst (Toralv Maurstad) og hans hustru Beate (Lise Fjeldstad) har holdt sammen i snart femti år. Deres datter Camilla (Gisken Armand) er psykolog og forfatter, og gift med advokaten Dag Halvorsen (Dennis Storhøi), som arbeider i svigerfarens firma. De har to barn, Erling (Nils Jørgen Kaalstad) som studerer jus, og musikktalentet Frida (Julia Bache-Wiig) som fortsatt går på skolen.

På nyttårsaften skjer det som skal rive grunnen bort under føttene til den lille familien: Anders Røst blir funnet drept utenfor hjemmet.

Drapet utløser prosesser som familiemedlemmene møter på høyst ulike måter. Tragedien fører til at sannhetene og verdiene de har samlet seg rundt blir satt på prøve, og deres forhold til seg selv, til hverandre og til omverdenen forandrer seg for alltid.

Dramaserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama (2007)
I rollene: Gisken Armand (Camilla Røst Halvorsen), Lise Fjeldstad (Beate Røst), Dennis Storhøi (Dag Halvorsen), Julia Bache-Wiig (Frida Røst Halvorsen), Nils Jørgen Kaalstad (Erling Røst Halvorsen), Toralv Maurstad (Anders Røst), Charlotte Grundt (Nina), Kristofer Hivju (Ben), Kåre Conradi (Jørgen Eik), Bjørn Skagestad (Marius), Per Christensen (Harald Hansen), Anders Mordal (politietterforsker Mastrup), Paul Åge Johannessen (politietterforsker Fosse), Andrea Bræin Hovig (Sigrid Bye), Anne Krigsvoll (Wenche Bergo), Rut Tellefsen (Laura), Ine Marie Willmann (Hege), Kyrre Haugen Sydness (Jens), Emil Johnsen (Nico), Inger Katrine Hansen (Helene), Adrian Larsen (Alexander), Per Egil Aske (Kalle), Kari Simonsen (rettspsykiater), Christin Borge (forhørsdommer)
Regi: Erik Skjoldbjærg (episode 1-3) og Eva Isaksen (episode 4-6)
Manus: Ivar Køhn, Siv Rajendram Eliassen og Ståle Stein Berg
Foto: John Chr. Rosenlund og Helge Semb
Produsent: Tore Bergstrøm
Musikk: Nicholas Sillitoe
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Hør Fridas sang "I Think I Love You"