Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. november 2004 kl 20.55 Bokbadet

Brit Bildøen i Bokbadet

Anne Grosvold har møtt forfatteren Brit Bildøen, den første kvinnelige nynorskforfatteren som er blitt innkjøpt av en bokklubb (Foto: Ørn E. Borgen/Scanpix)
Anne Grosvold har møtt forfatteren Brit Bildøen, den første kvinnelige nynorskforfatteren som er blitt innkjøpt av en bokklubb (Foto: Ørn E. Borgen/Scanpix)
Gjendikteren, kritikeren, poeten og prosaisten Brit Bildøens femte roman "Alt som er" er den første boka fra Samlaget som er valgt til hovedbok i en bokklubb. Bildøen selv blir historisk, fordi hun er den første kvinnelige nynorskforfatteren som blir innkjøpt av en bokklubb.

Brit Bildøens bok handler om tre generasjoners møte med kjærligheten. Den store kjærligheten kolliderer med fornuften og resulterer i skjebnesvangre valg og store svik.

Vi møter Mariann som alltid har kjent seg "som ei mørk, farleg kvinne pakka inn i gråpapir". Mariann drar til Australia, hvor hun møter antropologistudenten Endre. Han har kjæreste hjemme, og det passer dårlig å åpne for ny kjærlighet.

Marianns spanske mor byttet Barcelona med Oslo da hun giftet seg med nordmannen hun skulle få tre barn med. Maria har alltid hatet snøen, og ble aldri fortrolig med den norske vinteren. Den livsglade kvinnen forsvant inn i seg selv i tømmervillaen på Vinderen. Huset danner en av rammene rundt den spansk-norske familien hvor frodighet veksler med melankoli.

Brit Bildøen viser hvor stor eller liten frihet den enkelte har til å velge. Hun portretterer tre generasjoners kvinner som alle opplever at mennene de elsker gjør andre gravide. Handler det om svik eller noe mer komplisert?

Egenprodusert litteraturprogram fra Program Oslo
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78

Vises også i Nett-TV.