Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. juni 2009 kl 23.15 Nattkino: Solino

Italienere i Ruhr-området

Et trekantdrama utspiller seg mellom brødrene Giancarlo (Moritz Bleibtreu) og Gigi (Barnaby Metschurat) – og Johanna (Patrycia Ziolkowska (Foto: Fidalgo)
Et trekantdrama utspiller seg mellom brødrene Giancarlo (Moritz Bleibtreu) og Gigi (Barnaby Metschurat) – og Johanna (Patrycia Ziolkowska (Foto: Fidalgo)
Vi møter en familie som bryter opp fra Sør-Italia, og søker lykken i Tyskland som så mange andre italienske gjestearbeider på 60-tallet. De havner i kalde Ruhr-området med trekkfulle byhus og dvaske grønnsaksbutikker. Sønnene finner seg fort til rette, men verre er det med mor og far.

Men livet ser lysere ut for foreldrene da de åpner stedets første pizzeria, oppkalt etter landsbyen Solino. Et filmteam bruker restauranten i lunsjpausen, og yngstemann Gigi blir filmfrelst.

I voksen alder vil han heller lage film enn å overta pizzarestauranten som for øvrig blir en suksess.

Gigi flytter ut sammen med sin eldre bror Giancarlo. Men begge brødrene er forelsket i Johanna, og det ligger an til gnisninger og forviklinger mellom Gigi, Giancarlo og foreldrene. Giancarlo føler han ikke når opp til lillebror, og tyr til løgn og bedrag for å kare til seg litt respekt og oppmerksomhet.

Om filmen
"Solino" er en tidsreise, fra trygg tilværelse i det gamle Italia til et mer usikkert liv i et Tyskland i rivende industriell utvikling. Gigi og Giancarlo kommer i full kontakt med vestlig kultur, og eksperimentering med sex, dop og alkohol.

Filmen er sendt tidligere.

Tysk drama (2002)
Originaltittel: "Solino"
Med Moritz Bleibtreu (Giancarlo), Barnaby Metschurat (Gigi), Antonella Attili (Rosa), Gigi Savoia (Romano), Patrycia Ziolkowska (Johanna)
Regi: Faith Akin
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no