Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. september 2002 kl 19.55 Borettslaget

Livet går videre i Tertitten

Linda Johansen og hunden Tommy holder seg innendørs i Tertitten Borettslag. (NRK-foto: Ole Kaland)
Linda Johansen og hunden Tommy holder seg innendørs i Tertitten Borettslag. (NRK-foto: Ole Kaland)
Det er nye dager for beboerne i Tertitten Borettslag på Carl Berner i Oslo. Driftsleder Narvestad og søsteren Rut er i gang med den ukentlige rengjøringen av fontenen, og mens søsteren vasker, sørger driftslederen for å holde oppsyn med reglementet.

Narvestad er som vanlig på farten og han har øynene med seg når det gjelder det som foregår rundt i borettslaget. I dagens episode får vi blant annet se at ei jente henger opp ulovlige plakater om swingkurs. Kanskje er det noe for driftslederen?

Yngve Freiholt på sin side synes ikke noe særlig om møtet med Tertitten. Han har oppsøkt sin faste psykolog Thore Langfeldt, for å snakke ut om minnene som ble vekket til live etter å ha sett og vært på Carl Berner. Klarer han å døyve følelsene, og hva skal han gjøre med leiligheten han har arvet?

Linda Johansen oppholder seg fortsatt inne i leiligheten sammen med hunden Tommy, og den eneste hun har å støtte seg til er Narvestad. Hun synes faktisk så mye om hans jobb i borettslaget at hun har foreslått ham som kandidat til Allersblomsten. Samtidig er hun veldig opptatt av sine medmennesker, og deres problemer.

Hos den pakistanske familien Silmandar har de kommet fram til intervjurunden av aktuelle kandidater til datteren Fatima. Faren Kuram er utspørrer, mens kona noterer. Finnes det noen verdige kandidater i haugen av frierbrev, mon tro?

For finlenderen Piirka går det ikke særlig bra. Han har ikke hatt noe suksess som pirattaxisjåfør, og nå begynner regningene å hope seg opp. Han må regelrett se seg om etter andre arbeidsoppgaver, og kanskje kan noen av hans gamle venner hjelpe ham.

Ny beboer
I dagens episode får vi også et nytt bekjentskap. Trude Halvorsen fra Haugesund gjør seg klar til å innta Tertitten. Hun skal bo i Oslo i ett år der hun skal gå på bibelskole, og vi får se at hun er på vei til å bryte opp fra moren Edith og livet i Haugesund.

Om ”Borettslaget”
”Borettslaget” er en dokumentarsåpe i 11 episoder. Det handler om Tertitten Borettslag på Carl Berner i Oslo der vi følger seks mennesker, alle i Robert Stoltenbergs skikkelse, i deres dagligliv i og utenfor borettslaget.


NRK Underholdning
Egenprodusert dokumentarsåpe
I rollene: Robert Stoltenberg
Regi: Vibeke Ringen, 92 42 22 22
Prosjektleder: Axel Hveding, 23 04 91 12
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10