Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 2. desember 2006 kl 17.00 Kvitt eller dobbelt

The winner takes it all?

Benedicte Adrian og Sunniva Briså Strætkvern deler den samme fascinasjonen for ABBA. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Benedicte Adrian og Sunniva Briså Strætkvern deler den samme fascinasjonen for ABBA. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Sunniva Briså Strætkvern (15) fra Hamar har digget ABBA siden hun så musikalen "Mamma Mia" i London for noen år tilbake. Fascinasjonen for den svenske gruppen deler hun med artisten Benedicte Adrian som selvsagt stiller som fagdommer i kveld.

ABBA er et stort tema, men det er en uredd Sunniva vi møter i kveldens program. Med Agneta-sveis og en stor heiagjeng i ryggen håper hun å komme langt allerede i første runde.

Sunniva har mye til felles med fagdommer Benedicte Adrian som mener det er mye takket være ABBA at hun endte opp slik hun gjorde. Den svenske popsuksessen har nemlig vært til inspirasjon og glede for Benedicte i alle år.
Så får vi bare håpe at det blir like mye glede i studio i kveld når Sunniva skal vise hva hun kan om karrieren og livet til firkløveret bak ABBA.

Fotball og vintersport
Det skal også handle om sport i kveldens sending. Jacob Andersen (13) fra Oslo har meldt seg på i tema Chelsea. Han har selvsagt NRKs fotballekspert Arne Scheie som fagdommer.

Og Henrik Jonassen fra Gressvik stiller med tema vinter-OL. Hans fagdommer er sportens mangeårige kommentator Ole-Jacob Jorsett.

Om programmet
I 12 programmer høsten 2006 møter vi unge mennesker under 18 år som er lidenskapelig opptatt av noe eller noen. Hver kandidat starter på 1 500 kroner og dobler deretter premien til summen utgjør 48 000 kroner.

Nadia Hasnaoui er programleder i studio, med god hjelp fra Christian Strand på "bakrommet". For mens Nadia spør ut kandidatene, er det Christian som følger familie og venners reaksjoner på sidelinjen.

Hvert emne har en fagdommer, og i tillegg er Merete Smith, generalsekretær i Advokatforeningen, hoveddommer. Hun vil sørge for at konkurransen går riktig og rettferdig for seg.

Høstens tema spenner vidt, fra Vinter-OL og The Simpsons til moderne fysikk og europeisk geografi, for å nevne noe. Til sammen var det 1 400 som meldte sin interesse for å delta i spørreprogrammet.

Kvitt eller dobbelt ble første gang sendt i 1961 og er blant NRKs mest kjente produksjoner. Programmet har vært sendt åtte ganger tidligere, den siste runden så sent som i 1994. Da var Knut Bjørnsen programleder.

Egenprodusert underholdning (2006)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Christian Strand
Hoveddommer: Merete Smith
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt:Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
mail: info@nrk.no