Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. oktober 2005 kl 23.10 Store studio

Unge og lovende

Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Surferosa og Per Sundnes. (Foto: Jan Alsaker)
Anne Lindmo og Per Sundnes får besøk av Surferosa og Per Sundnes. (Foto: Jan Alsaker)
Surferosa var et av de mest omtalte bandene i fjor, og nå er de aktuelle med platen "The Force". Forfatter Olaug Nilssen fikk også en del oppmerksomhet, særlig da hun av Morgenbladet ble utpekt som en av de beste unge forfatterne under 35. Det blir et talentfullt møte i Store Studio.

Surferosa ble dannet på Høgskolen i Ås i 2000. Etter et par sagnomsuste live-opptredener, blant annet på By: Larm, føk de inn på listene – faktisk før de fikk platekontrakt. Noen kaller musikken deres for thrash-pop, mens andre mener det ligner mer på synthpunk. Døm selv når de spiller i Store Studio.

Olaug Nilssen debuterte med romanen "Innestengt i udyr" i 1998. "Vi har så korte armar", hennes andre roman, er oversatt til fransk. I år kom hun med artikkel- og essaysamlingen "Hybrideleg sjølvgransking", og hun er mye brukt som kritiker og skribent.

Om programmet
Store Studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow. Anne Lindmo er lykkelig tilbake i programlederstolen etter et halvt år i fødselspermisjon. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store Studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 77 51 (92 01 55 79)