Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 14. september 2003 kl 21.30 Stereo

Kvinnelig rap med trøkk

Guri Solberg er ny programleder for
Guri Solberg er ny programleder for "Stereo" (Foto: Morten Brun)
"Stereo" åpner høstsesongen med både ny sendeflate, nytt studio og ny programleder. Guri Solberg fra Petre skal gi seerne ungt kulturstoff hver søndag, og i kveld får hun besøk av rapperen Samsaya.

Samsaya er kanskje bedre kjent som Sampda Sharma, og du har kanskje sett henne som skuespiller i filmene "Villmark" og "Folk flest bor i Kina". I kveld snakker hun blant annet med Guri om jenter og rap, og synger i studio.

23-åringen fra Ellingrudåsen er født i India, men har bodd i Norge hele sitt liv. Hun har drevet med musikk en god stund, og ga ut singelen "I Feel what I Feel" sammen med Oslo Fluid i 2000. Nå er hun i studio for å spille inn et album som kommer i september. Vi får også en smakebit fra den amerikanske trioen Northern States konsert på Øyafestivalen i august.

Kultur som merkevare og valg
I tillegg til jenter og rap, skal den første "Stereo"-sendingen handle om merkevarebygging blant unge kulturformidlere. Mens noen unge debutanter drukner i bokhøsten, klarer andre, som Mads "Pornopung" Larsen, å bruke mediene for å få blest om sitt produkt. Det blir også et skjevt blikk på mandagens valg: Reporter Njål Engesæth tar med seg humoristen Johan Golden og en smørbrødliste med spørsmål til politikernes stands langs Karl Johans gate i Oslo.

Egenprodusert kulturmagasin
Programleder: Guri Solberg
Prosjektleder: Line Hødnebø
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252