Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 29. januar 2001 kl 19.30 Flo, fjell og fjære: Jostein Flo utforskar Vestlandet

Flo, fjell og fjære: Jostein Flo utforsk

NRK2 mandag 29. januar kl 19.30
Flo, fjell og fjære (4:6)

Skiseiling på Finse

Jostein Flo reiser fra Sogndal, inn Sognefjorden i båt til Flåm, med Flåmsbanen til Myrdal og deretter med NSB til Finse. Her møter han polfarerne Liv Arnesen og Anne Bancroft. De er akkurat nå i ferd med å gå over Sydpolen, og Flo var med på en av treningsturene.

Også på Finse brukte teamet skiseil på turen, og det ble mye knall og fall for Flo. Det var nemlig hans første møte med skiseil, og han ble både sliten og trøtt. Og kanskje misunte han andre programledere som har et varmt studio å oppholde seg i? Jostein var for øvrig litt skeptisk da NRK ønsket ham som programleder til denne serien. Han var mer pysete enn sine eldre brødre i oppveksten, og litt høydeskrekk har han ennå.

Om serien
Formålet med programserien er å vise fram ulike ekstremsportaktiviteter på Vestlandet. Jostein Flo, som debuterer som programleder, reiser rundt på Vestlandet til steder der disse aktivitetene foregår, og med seg på turen har han fra tre til seks ulike aktører, alle eksperter innenfor sine aktiviteter.

Det er første gang NRK Sogn og Fjordane står bak en så tung produksjon. Opptaksstaben har bestått av bare to personer, Torje Bjellaas og Rolf Sanne-Gundersen. De to programskaperne har satset på det ekte, og har vært med aktørene overalt, også til topps på Storen, Lodalskåpa, i elva og andre steder. Det er ikke brukt helikopter eller andre hjelpemidler for å komme til topps.

NRK2 mandag kl 19.30
NRK1 torsdag kl 22.00

Egenprodusert underholdning fra NRK Sogn og Fjordane
Ved Torje Bjellaas og Rolf Sanne-Gundersen, tlf: 992 51 133
Internettside: http://www3.nrk.no/distrikt/sogn_og_fjordane/program/595921.html
Pressekontak t Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)