Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. oktober 2000 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)

NRK1 søndag 15. oktober kl 18.30
Newton (8:17)

Spill på internett

I kveldens \"Newton\" får vi vite hvordan et dataspill blir til. Vi tar også en tur på museum for å se på nye dinosaursfunn.

Funcom er en norsk bedrift som lager internettspill, og nå har bedriften utviklet et nytt spill helt fra grunnen av. Det er bygget opp slik at flere tusen mennesker overalt i verden kan spille samtidig og med hverandre, og deltakerne blir ført 30 000 år fram i tid. All grafikk og musikk er laget spesielt for dette spillet, og bevegelsene er blitt til ved hjelp av motion-capture-utstyr. Ole er vår guide i denne spillverden.

\"Newton\" fortsetter med dinosaurstoff. Denne gangen handler det om hvordan hundrevis av små beinbiter, som er funnet i Gobi-ørkenen i Mongolia, kan settes sammen til å bli et kranie som har tilhørt Tarbosaurus Batar. Om ikke så lenge kan den som vil og har råd kjøpe en støpt modell av et kjemperdinosaurhode.

Det er altså en rikholdig meny på programmet i kveldens \"Newton\" som også søker svar på følgende spørsmål: Hvorfor får vi hull i tennene og hvordan kan fluor forhindre hull?

NRK1 søndag kl 18.30

Egenprodusert populærvitenskapelig program fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder og forteller: Ole André Sivertsen
Prosjektleder: Kirsti Asskildt
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)