Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Inspiserer databransjen - høsten 2002

Jentetrioen Kari Asheim, Elin Ruhlin Gjuvsland og Elisabet Grøndahl er programledere i
Jentetrioen Kari Asheim, Elin Ruhlin Gjuvsland og Elisabet Grøndahl er programledere i "Forbrukerinspektørene". (NRK-foto: Ole Kaland)
De fem forbrukerinspektørene er tilbake med undersøkende og avslørende forbrukerjournalistikk. I høst blir det en egen spalte om databransjen, og problemene folk flest støter på når de skal kjøpe og vedlikeholde en datamaskin.

I databransjen kan kløften være stor mellom forbruker og forhandler når det kommer til kunnskap om selve produktet, datamaskinen. Elisabet Grøndahl ønsker å finne ut hvorfor det er slik, med hjelp fra resten av forbrukerinspektørene.

Samler krefter
Ellers står alle inspektørene, Kari Asheim, Elin Ruhlin Gjuvsland, Elisabet Grøndahl, Håkon Haugsbø og Snorre Tønset, klare til å hjelpe forbrukerne gjennom en ny sesong – enten de avslører juks og fanteri i ulike bransjer, eller peker på prisforskjeller når du trenger nye joggesko.

I tillegg samarbeider FBI med andre redaksjoner i NRK for å sette sine saker på dagsorden. Å samle krefter er viktig når man ikke bare vil opplyse forbrukerne, men også se resultater og endringer der inspektørene retter sitt søkelys.


Egenprodusert forbrukerprogram
Programledere: Elisabet Grøndahl, Elin Ruhlin Gjuvsland, Snorre Tønset, Håkon Haugsbø og Kari Asheim
Prosjektleder: Tove Austad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96
http://nrk.no/kanal/nrk1/fbi/

Bilde:
Jentetrioen Kari Asheim, Elin Ruhlin Gjuvsland og Elisabet Grøndahl er programledere i ”Forbrukerinspektørene”. (NRK-foto: Ole Kaland)


LENKER
  • Hjemmeside