Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 13. april 2010 kl 21.30 True Blood

Frigjøring

Sookie sitter fengslet med Hugo på Light of Day-leiren, og Bills forsøk på å redde henne blir sabotert av Lorena. (Foto: HBO)
Sookie sitter fengslet med Hugo på Light of Day-leiren, og Bills forsøk på å redde henne blir sabotert av Lorena. (Foto: HBO)
Sam er blitt forrådt av Daphne og havner i en beklemmende situasjon med Maryann og hennes zombiegjengen.

Sookie og Hugo sitter fengslet på Light of Day-leiren. Sookie bruker sine telepatiske krefter for å nå frem til Bill som blir holdt tilbake på hotellet av den sta og besatte Lorena.

Etter å ha tråkket over en grense i kirken prøver Jason å redde båndene med "Solfellesskapet", men møter mye motstand fra Steve og Gabe.

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en firepakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

Med en blanding av romantikk, spenning, mysterier og humor forteller True Blood historien om Sookie (Anna Paquin), en ung servitrise med telepatiske evner som forelsker seg i den 173 år gamle vampyren Bill Compton (Stephen Moyer).

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Det er mange som misliker at de døde får de samme rettighetene som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood, sesong II
Kveldens episode: "Release Me"
Manus: Alexander Woo
Regi: John Dahl
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900