Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. februar 2002 kl 18.30 Newton

I grisenes verden

Grisen er et dyr vi feter opp hele året slik at vi mennesker skal få oss god ribbe til jul, ferske svinekoteletter til søndagsmiddag og smakfulle skinkesteker. Men hvordan dette kjøttet egentlig blir så godt får du vite mer om i Newton i kveld.

For det er faktisk slik at rolige, snille og gode grisemødre får rolige, snille og gode grisunger. Og nettopp disse rolige, snille og gode grisene er det som gir oss det beste kjøttet vi mennesker kan kose oss med til middag. Det betyr at den grisebonden som klarer å skape og fostre opp de snilleste grisene, får best utbytte av kjøttet sitt. Dermed blir hans kjøtt ettertraktet på markedet. Kanskje er ikke verden så innviklet som vi tror mange ganger. Det handler bare om å skape de rette faktorene rundt grisen, så blir kjøttet deretter!

Om detter tilfelle får du se på Newton i kveld. Da skal Ole gi oss et innblikk i hvordan det forskes på svin.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert naturvitenskapelig program
Programleder: Ole André Sivertsen
Prosjektleder: Tana Haugen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10