Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. februar 2008 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Skjønnhet og død på laboratoriet

Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og Peter Pascoe (Colin Buchanan) må oppklare en mordsak på det lokale universitetet. (Foto: BBC)
Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og Peter Pascoe (Colin Buchanan) må oppklare en mordsak på det lokale universitetet. (Foto: BBC)
En bilbombe eksploderer utenfor huset til familien Roach i Wetherton. Eksplosjonen varsler en ny sak for Dalziel og Pascoe, med forskning på skjønnhetsmidler som hovedingrediens.

Omtrent samtidig som bomben går av, faller den unge forskeren Declan Roach (sønn av Louise Roach) død om inne på forskningslaboratoriet til Mid Yorks University Biosciences Departement på den andre siden av byen. Han er kvalt av en lekkasje med flytende nitrogen.

Pascoe blir tilkalt, og konstaterer at noen har sluppet forsøksrotter ut av burene i laboratoriet. En sprøyte med ferskt blod sammen med et trusselbrev dukker også opp på lab’en. Dalziel kommer til stedet og får bekreftet at sprøyten inneholder hiv-infisert blod.

Forsinket aldring
På lab’en forteller Layla Jadwin, kollega og tidligere kjæreste av Declan, at han drev et forskningsprosjekt som inkluderte nanoteknologi. Formålet var å finne en metode til å forsinke aldringsprosessen.

På adressen til Roach-familien finner etterforskerne Declans senile far og moren som forteller at huset har vært hjemsøkt av militante dyrevernforkjempere. Dalziel og Pascoe antar at årsaken er Declans virksomhet på laboratoriet.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (2006)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 11
Kveldens episode: Project Aphrodite: Part 1+2
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer