Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. mai 2010 kl 22.30 Nurse Jackie

Neseblod


Jackies pillemisbruk begynner å skape synlige problemer da det plutselig renner blod fra nesen hennes - noe som passer svært dårlig på akutten.

Stresset på jobb legger seg ikke, og i tillegg forteller Jackies venninne, legen O’Hara, at søsteren hennes har hatt stor glede av å få høre om hvordan Jackie sjonglerer med familie, utroskap og jobb. Jackie synes derimot ikke dette er morsomt. Hun føler seg sviktet av O’Hara som har fortalt hennes hemmeligheter videre til en fremmed.

Tar saken i egne hender
En pasient kommer inn til akutten etter en bilulykke, og legene konstaterer at mannen er hjernedød. Dr. Cooper er som vanlig ikke særlig tilgjengelig, og i stedet for å vente på hans formelle attestering lyver Jackie og sier at han har signert papirene og at pasientens organer kan doneres bort.

Om serien
"Nurse Jackie" er en bestemt og dyktig sykepleier, hun er gift med en kjekk mann, og sammen har de to barn. Men Jackie har også sine hemmeligheter, deriblant en elsker på sykehuset som har tilgang på de smertestillende medikamentene hun er blitt avhengig av på grunn av sin dårlige rygg.

Når Jackie sjonglerer sin hektiske arbeidshverdag med et noe trøblete privatliv, byr det på en rekke utfordringer. Som sykepleier gjør hun alt for at pasientene skal ha det så godt som mulig, og er langt mer opptatt av å hjelpe dem enn å følge sykehusets regler.

Amerikansk dramaserie fra 2009 (12 episoder)
Produsert av: Showtime / Lionsgate
Originaltittel: Nurse Jackie
Episodetittel: Nosebleed
Regi: Paul Feig
Manus: John Hilary Shepherd
Med Edie Falco, Eve Best, Merritt Wever, Haaz Sleiman, Paul Schulze, Peter Facinelli og Ruby Jerins m.fl.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice