Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. desember 1998 kl 20.05 Aspirantene

Aspirantene (t)


NRK1 torsdag 17. desember kl 20.05
Aspirantene (7:8)

Ulykke på skytebanen
Under en skyteøvelse på politiskolens område inntreffer en tragisk hendelse i kveldens episode av \"Aspirantene\". En liten gutt som hadde sneket seg inn på området, blir skutt og alvorlig såret.
Elevene vet at det var en av dem kom i skade for å skyte gutten, men ingen vet hvem. Til det kreves en nærmere undersøkelse, og dermed oppstår et dilemma: Kan det være riktig å forsøke å finne ut av det? Skal én måtte leve med å være den \"skyldige\", for at de andre elevene skal slippe å plages med tanken på at det kan være nettopp dem?
Læreren Frank, som ledet skyteøvelsen, tar umiddelbart på seg det hele og fulle ansvaret. Dermed havner han i medienes søkelys, og episoder i hans fortid blir trukket fram i lyset. Dette starter en prosess der Frank blir tvunget å ta et oppgjør med seg selv - både på det private og det yrkesmessige plan.
Jesus er en annen på politiskolen som har problemer. Han er under etterforskning for ulovlig våpenbesittelse, og hvis han blir funnet skyldig, har ikke skolen noe annet valg enn å utvise ham.

Om \"Aspirantene\"
I denne svenske dramaserien er handlingen lagt til politihøyskolen i Stockholm. Elevene utgjør en broket forsamling mennesker med ulik bakgrunn og ulike motiver og mål. Men ett har de felles: De vil bli morgendagens politimenn og -kvinner. Handlingen konsentrerer seg om åtte unge politiaspiranter og deres to lærere, og skildrer deres hverdag og forhold til hverandre.
Manus er skrevet av Hans Rosenfeldt, som blant annet har arbeidet med serier som \"Radioskygge\" og \"Rederiet\". Han har vært opptatt av å gi et sannferdig bilde av politiyrket, og et omfattende researcharbeid ligger bak serien.

NRK1 torsdag kl 20.05

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Under en skyteøvelse på politiskolen skjer en alvorlig ulykke.

Svensk dramaserie
Regi: Harald Hamrell, Alexander Mober og Joachim Bergenstråhle
Originaltittel: Aspiranterna
Produksjon: SVT (sendt i SVT2 9.1 - 27.2.1998)
Manus: Hans Rosenfeldt
I rollene: Stina Ekblad, Peter Andersson, Felix Engström, Johan Paulsen, Ray Jones Martin Forsström, Regina Lund, Sanna Nygren, Anna Eklund og Sofia Helin
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, tlf. 23047751