Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. november 2001 kl 19.55 Beat for beat - tone for tone

Brødrekamp hos Dyrhaug


I kveld har programleder Dyrhaug invitert to familier bestående av fem brødre til musikk-konkurransen. Brødrene Taiwo og Kehinde Karlsen sitter ved det ene pianoet, mens brødrene Gjermund, Thorbjørn og Øivind Elgenes sitter ved det andre.

Brødrene Elgenes har en godt kjent bror i Øivind. Han kjenner vi best fra tiden med popgruppen ”Dance with a stranger” som herjet hitlistene i Norge og Tyskland tidlig på 90-tallet. Nå har gruppen lagt seg selv på is, men Øivind har soloprosjekter på gang. I kveld stiller han derimot ikke solo, men sammen med brødrene Gjermund og Thorbjørn Elgenes.

Som konkurrenter har de fått to tvillingbrødre, Taiwo og Kehinde Karlsen. De er begge oppvokst og bor i Brønnøysund og har spilt sammen i bandet ”Brothers”. De slapp sin debutsingel i 1994, og den solgte til gull. Debutplaten kom samme år, og hadde nesten like stor suksess. Nå jobber brødrene med nye plateplaner, men har ennå ikke alle brikkene på plass. I mellomtiden driver Taiwo sin platebutikk, mens Kehinde jobber i bowlinghall på hjemplassen.

Det blir med andre ord et brødreoppgjør om både musikalitet og poeng i kveldens Beat for beat.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdnings- og musikk-konkurranse
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Axel Hveding, 23 04 91 12
Pressekontakt:Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
1. Brødrene Øivind, Gjermund og Thorbjørn Elgenes, programleder Ivar Dyrhaug og tvillingbrødrene Taiwo og Kehinde Karlsen er med i musikk-konkurransen i kveld. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Brødrene Gjermund, Øivind og Thorbjørn Elgenes er deltakere i kveldens Beat for beat. (NRK-foto: Ole Kaland)