Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. desember 2005 kl 20.55 Ut i naturen: En naturlig helaften

Naturfest på NRK1 og NRK2

Wenche Foss og Kari Bay Haugen. (Foto: Thomas Hellum, NRK)
Wenche Foss og Kari Bay Haugen. (Foto: Thomas Hellum, NRK)
Ut i naturen varter opp med gallaforestilling i kveld, og selvsagt er også prominente gjester til stede. At villmarkens sønn, Lars Monsen, dukker opp forundrer vel ingen, mer overraskende er det kanskje at hele Norges diva, Wenche Foss, forteller om sitt forhold til naturen.

Programlederparet Monika Blikås og Trond Berg loser seerne gjennom fire og en halv times sending: den starter på NRK1 fra kl 19.30 til kl 20.55 og på NRK2 fra kl.20.55 til kl 23.50.

Sending fra Stad i Selje
Ut i naturen starter i et av de mest værharde, sagnomsuste og naturskjønne områdene i landet: Stad i Selje kommune. Her finner vi et yrende dyreliv, både til vanns og til lands, og det gode jordsmonnet gir grobunn for et rikholdig planteliv. Vinterstormene gjør Stadhavet svært farlig å krysse, men det fører også andre trekkdyr til området: surferne. Programlederne Monika og Trond tar utfordringen.

Kjente fjes
Vår nye miljøvernminister Helen Bjørnøy må svare på spørsmål om vindmølleparker i havgapet, og ellers blir det fokus på det ekstreme været som har preget landet vårt i det siste året. Reporter Kari Bay Haugen har møtt Wenche Foss på Frognerseteren og på Huk i Oslo. Foss sier at hun har ikke gått på tur på 50 år!

Ut i naturens utsendte Kari Toft har vært i Karasjok for å møte den virkelige Rudolf, kjørereinen. I tillegg blir det verdenspremiere på Arne Nævras seneste film fra Svalbard når vi går over til NRK2 klokken 20.55. Filmen varer i en halvtime og er kalt "Svalbardopplevelser".

Årets seervideo
Et av høydepunktene er årets seervideo. Gjennom hele året har publikum sendt inn spektakulære og artige videoer fra norsk natur, og denne kvelden skal vinneren kåres. Vi får se videoene til ti finalister, og i tillegg blir det besøk hjemme hos noen av dem, for å få historien bak opptaket.

Egenprodusert program fra Naturredaksjonen, Program riks, Hordaland
Programledere: Monika Blikås, tlf: 47 81 73 96 og Trond Berg, tlf: 95 17 72 98
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78