Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. juni 2006 kl 22.30 Ekko av Ibsen: Nora

Rally og teater

Teatertrupp på turné: F.v. Jesper Lind (Trond/Torvald), Charlotte Frogner (Sigrid/fru Linde), Trine Wiggen (Heidi/Nora), Bjarne Hjelde (Ragnar/dr. Rank) og Bjarte Tjøstheim (Martin/Krogstad). Foto: Paradox Produksjon A/S
Teatertrupp på turné: F.v. Jesper Lind (Trond/Torvald), Charlotte Frogner (Sigrid/fru Linde), Trine Wiggen (Heidi/Nora), Bjarne Hjelde (Ragnar/dr. Rank) og Bjarte Tjøstheim (Martin/Krogstad). Foto: Paradox Produksjon A/S
Den teaterelskende Gerd har alltid drømt om å bli skuespiller, men har aldri tort å forfølge drømmen. I stedet er hun blitt kulturkonsulent i hjembygda, og i kveld står mye på spill. Distriktsteateret skal gjeste bygda med en oppsetning av hennes storfavoritt "Et Dukkehjem", og Gerd er avhengig av suksess for å beholde sin stilling.

Til Gerds store forargelse synes imidlertid ektemannen Helge, i likhet med resten av bygdas innbyggere, å være langt mer interessert i et rally-løp i nabobygda enn av "slikt teatertull".

For teatertruppens hovedrolleinnehaver, Heidi, kan også kveldens forestilling bli et vendepunkt i en skrantende karriere: En viktig teatersjef har lovet å komme og se oppsetningen i løpet av turneen, og i kveld er det siste sjanse.

Turneen har ikke akkurat vært en stor suksess så langt, og resten av den brokete teatertruppen virker mer opptatt av å feire den gravide Sigrids fødselsdag, enn av å gjennomføre siste forestilling.

Da truppen ankommer kulturhuset, har en stor folkemengde samlet seg utenfor og truppens motivasjonen stiger kraftig. Gleden blir imidlertid kortvarig....

Novellefilmkonkurransen
Åtte novellefilmer skal sendes under vignetten "Ekko av Ibsen" i vår. Hver av filmene er på 28 minutter.

Nærmere 250 bidrag kom inn til Norsk filmfonds og NRKs novellefilmkonkurranse som ble utlyst i 2004. Seks av produsentene mottok 1,5 millioner kroner fra Norsk filmfond, mens to av filmene ble finansiert og produsert av NRK Drama med ekstern regissør og manusforfatter.

Novellefilmene har Henrik Ibsens forfatterskap som en rød tråd. Fire komedier og fire dramaer er plukket ut.

Juryens hovedfokus var å finne prosjekter som utforsket ideer, temaer, sitater og karakterer i Henrik Ibsens forfatterskap. Handlingen skulle utspille seg i vår egen tid, og historiene skulle være originale samtidsdramaer med bred publikumsappell.

Novellefilm
Paradox Produksjon A/S
Manus: Kristin Skogheim.
Regi: Geir Henning Hopland.
Med Kristin Zachariassen, Trine Wiggen, Charlotte Frogner m.fl
Pressekontakt: Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)