Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. desember 2010 kl 18.00 Jul på Månetoppen

Månetoppen er vår!

Blåfamilien er på Månetoppen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Blåfamilien er på Månetoppen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hvem har egentlig rett til å være på Månetoppen – rødnissene eller blånissene? Alle blånissene drar i prosesjon til Månetoppen som Sjuende Bergdatter har ønsket at de skal. Også rødnissene planlegger å dra til Månetoppen for Langluetronen skal fraktes dit i anledning neste seremoni.

Nissepappa og Jentungen har fått kartet av Storm, og de tar det med seg til Kongsgården. Da forteller Kongsgårdnissen at det finnes en kiste hos Grånissen, og det er der svaret på hvem som eier Månetoppen ligger.

Når blånissene og rødnissene møtes på Månetoppen, vet alle at det kun er Grånissen som kan bestemme hvem som eier toppen. Om to dager må de stille med hvert sitt sendebud som kan finne løsningen.

Om serien
I NRKs egenproduksjon "Jul på Månetoppen" følger vi blå- og rødnissenes liv i Blåfjell og på Tuftegården. Deres felles stolthet er Månetoppen, men nå er det fare for stridigheter mellom dem.

Blant andre møter vi familien Hulesangerhule med Storm (Frank Jørstad), Fjellmor (Britt Langlie) og Fjellfar (Ståle Bjørnhaug). De er blånisser og bor i Blåfjell. Jentungen (Ulrikke H. Døvigen), Nissemamma (Liv B. Osa) og Nissepappa (Kai Remlov) er rødnisser som bor på Tuftegården.

Serien ble sendt første gang i 2002.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert juleserie
I hovedrollene: Ulrikke H. Døvigen, Frank Jørstad, Britt Langlie, Ståle Bjørnhaug, Liv Bernhoft Osa og Kai Remlov.
Manus: Gudny I. Hagen
Regi: Torunn Calmeyer Ringen
Prosjektleder: Birgitte Iuel
Kontaktadresse for presse: Anja Nylund Hagen , tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Publikumssevice