Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. april 2012 kl 20.15 Min idrett: Kiting

Verdens beste snøkiter


Remi Meum er verdens beste snøkiter, og han kommer fra Norge.

De færreste i skinasjonen Norge har fått med seg at vi har en verdensmester i snøkiting. Når de beste kiterne møtes i VM i Park City i Utah, USA, er Remi faktisk en like stor favoritt som Petter Northug er i spurt mot svenskene.

Snøkiting er en ung idrett, men i rask utvikling. Stadig flere nordmenn har forsøkt seg på ski eller snowboard med kite på vidda. Remi var tidlig ute, og begynte med kiting for 10 år siden.

Han likte det så godt at han flyttet til kiternes mekka, Haugastøl, og i fire vintre gjorde han ikk annet.

Regjerende verdensmester
Remi er nå 26 år, og det er snart på tide å bli voksen. Hvis han skal leve av kitingen, er han avhengig av sponsorer og resultater.

Selv om han er regjerende verdensmester, er det på ingen måte en jobb man blir rik av. I sitt første år som profesjonell er han mer avhengig av resultater enn noen gang. For sponsorene betaler kun de beste. Det har gått bra. Enn så lenge.

Om serien
I "Min idrett" kommer vi tett innpå seks utøvere i kampen for å nå et felles mål: Å bli best på sitt felt. Vi opplever lidenskapen på nært hold når vi blir med på idrettsutøvernes opp- og nedturer i treningsarbeidet og i dagliglivet deres.

Norge har flere dyktige idrettsutøvere som man sjelden hører om. I denne andre sesongen av "Min idrett" skal vi treffe to kunstløpere, en langrennspigger, en som driver med snøscootercross, Norges eneste biljardmester, en snøkiter og en som driver med hundekjøring.

Produsert av NRK Sporten 2011 / 2012
Prosjektleder: Espen Graff
Regi: Jan Fredrik Bjørntvedt
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske,Sarah Jordanson Fauske tlf: 41506747
TV seere bes kontakte NRK's publikumsservice på Publikumservice