Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. januar 2006 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Drama i ekteskapets forgård

Angie Piper (Kate Kendall) og  Luke Harris (Gary Sweet) går til alters. (Foto: Beyond)
Angie Piper (Kate Kendall) og Luke Harris (Gary Sweet) går til alters. (Foto: Beyond)
Luke Harris kan ikke lenger svare for hva han gjorde da voldtektsmannen Brett Linton brøt seg inn hos Angie Piper. For å fylle hullet i hukommelsen, ender Luke på et tokt han knapt nok vender tilbake fra. At han skal stå brudgom med forloveden Angie, har han klart for seg, men alle tankene han har i hodet fører ham på avveier.

Peter Church har lenge hatt bange anelser om sin sjef Lukes tilstand. I en tidligere episode klarte den notoriske voldsmannen Brett Linton å få kloa i Lukes sykejournal. Av den framgikk det at han er schizoid.

Luke fortsetter å se for seg hva han gjorde med Brett Linton den skjebnesvangre kvelden. Gikk han virkelig løs på ham? Skjøt han Linton?

Church går i felten
Da Luke ikke viser seg på familiemiddagen han er invitert til hjemme hos sine blivende svigerforeldre, appellerer Angie til Peter om hjelp. På bryllupsdagen finner han Luke ute i bushen, med spade i hånd, iført bryllupsdressen. Luke forsøker å finne Brett Linton, men det er ingenting der han graver. Nå gjelder det bare å få Luke til kirken i tide –.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "One perfect day"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer: