Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 18. desember 2010 kl 21.30 Film: Babas bilar

Ellevill gangsterkomedie


Den svenske actionkomedien "Babas biler" er en orgie i voldelige gags, gangstere og merkelige dialekter. Den handler om en sjarmerende bilselger som legger seg ut med den russiske mafiaen. I en birolle ser vi vår egen Per Christian Ellefsen, som spiller en overpatriotisk tulling av en nordmann.

Jojo (Andreas Wilson) og Anso (Sara Sommerfeld) elsker hverandre. Men kjærligheten settes på harde prøver når Jojo tømmer sparebøssen deres for å kjøpe en girkasse til sin nyervervede Cadillac.

For å skaffe tilbake pengene, blir Jojo nødt til å arbeide for svigerfaren Baba (Hassan Brijany), som driver med ganske så lyssky affærer. Jojos første oppdrag blir å hente en bil som viser seg å tilhøre en russisk gangster.

Det er gangsterens kone som hevner seg ved å selge bilen uten mannens viten og vilje. Men det verken hun eller Jojo vet, er at bilen er fylt av narkopenger. Dermed starter en ellevill jakt der blod og bensin skvetter og hodene ruller.

Sendt tidligere.

Svensk komedie fra 2006
Originaltittel: Babas bilar
Regi: Rafael Edholm
I rollene: Andreas Wilson, Sara Sommerfeld, Hassan Brijany, Marko Lehtosalo, Göran Forsmark, Per Christian Ellefsen m.fl.
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900