Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. november 2006 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

På fotojakt

Programleder Kari Toft sammen med naturfotograf Thom Ulvær (Foto: NRK)
Programleder Kari Toft sammen med naturfotograf Thom Ulvær (Foto: NRK)
Det er stille vinterlandskap, bare pusten av to fotografer kan høres idet de sikter med fotoapparatet mot en halvveis nedsnødd rot. De kikker forsiktig på trærne, og beveger seg sakte for ikke å skremme fuglene rundt dem. Så skjer det: Et ekorn hopper ned på roten, og setter seg til å gnage på nøttene som ligger der. Og fotografene – de knipser i vei.

Programleder Kari Toft har en oppgave: Hun skal ta det perfekte bildet av et ekorn. Kari er nemlig på besøk hos fotografekteparet Sandra og Thom Ulvær, og får gode råd om hvordan man skal tilnærme seg ville dyr. Målet er å få tatt et julekortbilde av ekornet. Men før Kari er klar for det, er det en rekke ting hun må lære. Dyr må lokkes for at man skal kunne komme nærmere, og som med andre skapninger er det mat som frister mest. Thom bruker også kamuflasje for å ta bilder av de mest sky gjestene. Han lærer Kari hvordan man setter opp en bra kamuflasje, og ikke minst hva man må passe på for at bildet skal bli best mulig.

Men det er ikke bare mennesket som bruker kamuflasje. I Hannes hjørne skal vi få se dyr som har fått feil farger fra naturens side.

Huset i skogen
Ved det lille røde huset til Sandra og Thom vrimler det av liv i alle varianter. De har bosatt seg midt i skogen, for å kunne bo tettere på naturen og motivene. I ti år har de matet fuglene og dyrene i området i håp om å få disse til å komme nærmere fotolinsen. Og dyrene, de er blitt svært så tillitsfulle. Ekornene er faste gjester på foringsstasjonen de har bygd i hagen, mens revemoren tar seg en lur på trappa til Sandra og Thom. Andre ganger stikker måren innom på besøk.

Stem på din favoritt
Det er ikke bare Kari og Thom som har fått dyrene på nært hold i Ut i naturen dette året. Seervideo-konkurransen nærmer seg slutten, og i programmet vises det klipp fra de femten videoene som har kommet til finalen. Det er fortsatt mulig å stemme fram din favoritt.

På Ut i naturens nettsider ligger det mer informasjon om de ulike videoene:
http://www.nrk.no/utinaturen/

Egenprodusert naturprogram fra Naturredaksjonen, NRK Bergen
Kontakt: Berit Rødstøl, tlf: 91 87 41 28
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no